Specifikationer för att bygga ett trädäck

Bygga ett trädäck är en uppgift bästa reserverade för professionella entreprenörer. Gör-det-självare träbearbetning eller konstruktion erfarenhet kan dock också kunna hantera jobbet. Medan vissa människor kanske tror att bygga ett trädäck är en enkel process, finns det flera specifikationer som du behöver känna till. Också, innan arbetet påbörjas på ett trädäck, det är viktigt att kontrollera lokala byggnormer och få alla nödvändiga tillstånd.

Träslag

Vilken typ av trä som används för att bygga ett trädäck kommer att spela en betydande roll vid bedömningen på däck övergripande motståndskraft mot fukt och väder. Några av de bästa trä alternativ för att bygga däck inkluderar redwood, röd ceder och tryckimpregnerat virke. Redwood och röd ceder är båda starkt träslag som är naturligt resistenta mot fukt-inducerad skevhet, sprickbildning och röta. I jämförelse avser tryckimpregnerat virke trä att tillverkarna ingjuta--med höga tryck--med konserverande kemikalier, artificiellt öka träets fukt-motstånd. Douglasgran och southern yellow pine är de vanligaste typerna av trä som tillverkarna trycket-treat.

Design

Typisk däck har en rektangulär design, som härmar linjära element i den intilliggande hem och möjliggör en expansiv däck yta. Mer excentrisk eller stilistiska designalternativ omfattar dock skapa en runda, halvcirkelformad trädäck eller använda en sexkantig form. Och medan standardkortlekar bestå av enstaka upphöjda plattformar, kan du också bygga trä däck med flera våningar.

Multi-Level trä däck kan hjälpa ansluta sluttande eller kuperade bakgårdar och också möjliggöra skapandet av särskiljande däcksutrymmen. En våning i ett trädäck kunde t.ex mat medan en annan kan vara en badtunna område.

Bjälklag

Reglarna är horisontella längder av trä som fungerar som underkonstruktionen för trägolv plankor. De fördjupa från huvudboken styrelsen, på sidan av ett hem, till ett stöd balk, som vilar på pelare eller andra stiftelsen strukturer på gården. Enligt BestDeckSite.com består de vanligaste golv bjälklag av 2-av-8-tums längder av virke. Dessa mätningar är dock vilseledande, eftersom "2-av-8" är faktiskt 1.5 inches tjock och 7.25 inches bred. Det maximala avstånd att du tryggt kan sträcka sig över bjälklag mellan en redovisning styrelse och en balk kommer att bero på flera faktorer, bland annat träslag. Dock som regel mindre utrymme du lämna mellan på varandra följande bjälklag, kan ju längre du spänna dem.

Golv mönster

När din reglarna är på plats, kan du ordna och spika ner trä golv plankor av dina däck i mönstret som du väljer. Standard trädäcket golv mönster funktioner linjär plankor alla flyter åt samma håll. Som alternativ, kan du ha plankor flyta diagonalt över det däcket bjälklag eller använda mer komplexa korg-väva och fiskbensparkett golv mönster.