Sorterna av rosa hibiskus

Sorterna av rosa hibiskus

En hibiskus art kan producera rosa blommor finns för landskap mellan USDA Plant härdighet zoner 4 till 9. Tar form av lövfällande buskar, lövträd evergreens eller perenner, kommer dessa landskapsarkitektur växter i ett sortiment av storlekar, vilket gör dem lämpliga för en mängd funktioner. Även om de inte kan överleva utanför i vissa zoner året runt arbete som container växter, så att du kan njuta av deras rosa blommor.

Bredbladig vintergröna Hibiscus

Två typer av hibiskus kommer i bredbladig vintergröna form om du önskar rosa blommor. En är japansk lykta (Hibiscus schizopetalus), upp till 8 fot hög, medan den kinesiska hibiskus (Hibiscus rosa-sinensis) "persimon" mognar till 10 fot. Båda arterna överleva utomhus i Nordamerika endast i zoner 10 och 11, och också kan odlas som container växter. Föra dem inomhus på den första aning om frost och förvara dem där tills något hot passerar på våren. "Persimon" blommar rosa från juni till September, med glänsande gröna blad. Japanska lyktor äger rosa blommor med fransade kronblad buktar uppåt som blommor slokar ner från en gren.

Lövfällande buske Hibiscus

USDA zoner 5 till 8 är lämpliga för rose of Sharon (Hibiskussyriacus) och dess sorter med rosa blommor. "Amerikansk Irene Scott" växer till 12 fot, lång nog att bli en häck eller skärm. Det blommar mjuk rosa blommor från juli till oktober. "Lucy" är mindre på från 6 till 8 fot, blommar från juni till oktober med rosa-röda blommor. "Afrodite" växer mellan 6 till 10 fot hög och har mörkt rosa blommor. Alla tre av dessa sorter är lövfällande buskar.

Rose Malva hibiskus

"Pyranees rosa" är en perenn hibiskus känd som en rosemallow, växer till 4 fot i full sol omgivningar från zoner 5 till 9. Det genererar stora blommor, beskrivs av Missouri botaniskaträdgården som bokexemplet tallrikar--upp till 12 inches över. Rosa blommorna på denna shrublike hibiskus blommar från juli till September och växtens förmåga att göra bra i våtutrymmen är en extra bonus. Hibiscus lasiocarpos är en perenn rosemallow hibiscus hemma i sydstaterna. Dess blommor varierar mellan vitt och rose-rosa nyanser, med enorma Blom lika bred som 6 inches och varaktig från juli till oktober...

Härdiga Hibiscus

Sorter av den härdiga hibiscus (Hibiscus moscheutos) överleva från USDA zoner 4 och 5 till zon 9, med kall toleransen beroende på vilken typ. För zon 4, prova sorter som "Plum Crazy" och "Disco rosa Belle" för sina rosa blommor. "Scallopini," "Matterhorn" och "Etna Pink" växa från zon 5 i de varma zonerna. Härdiga hibiscus växer liten nog på mellan 2-8 fot att tjäna i massa planteringar eller perenna gränser. "Sweet Caroline" är en äppelsort som är typiska för dessa perenner, producerar 6 - till 8-tums-wide rosa blommor börjar i juli och varar fram till September.