Sorterna av röd vete

Sorterna av röd vete

De olika sorterna av röd vete lämpar mest sig för livsmedel, från allrengöringsmedel mjöl till munkar till bröd bröden. Flera faktorer som avgör klasser av vete, inklusive tid på året de planteras, hårdhet, färg och form. Men det finns hundratals sorter av vete, faller alla sorter i sex klasser, varav tre är röd vete klasser.

Hård röd höstvete

Hård röd höstvete står som den mest populära sorten röd vete. Bröd, frallor, några söta bakverk och allrengöringsmedel mjöl göra användning av hård röd höstvete, höst-seedade olika med en medium till hög proteinhalt. Denna typ av vete har goda egenskaper för bakning och fräsning. Mjuka och hårda endosperms visas i denna typ av vete som producenter växa i området Great Plains i USA från Mississippifloden till klippiga bergen, liksom i Kalifornien. Utanför USA visas den i Kanada och Mexiko. Enligt The Ohio State University utgör hård röd höstvete 40 procent av USA: s vete gröda och hälften av sitt vete export. Hård röd höstvete har ingen underklasser.

Hård röd vårvete

Hårda röda fjädrar vete lämpar sig för att göra bröd, eftersom den innehåller det högsta proteininnehållet i alla typer av vete. Denna typ av röd vete har en mjuk frövita, vävnad som omger embryo fröna. I USA visas hårda röda fjädrar vete främst i Montana, North Dakota, South Dakota och Minnesota. Som framgår av dess namn, utsäde odlare här vete i vårsäsongen. Underklasser till hårda röda fjädrar vete inkluderar mörka Northern Spring, Northern Spring och röda våren vete typer. Odlare skörda vårvete i slutet av sommaren och tidiga hösten säsonger.

Mjuk röd höstvete

Cookies, kakor, munkar och andra bakverk som tenderar att ha en "light" sammansättning ofta innehåller mjuk röd höstvete, som oftast kommer från områden öster om Mississippifloden. Stater som Ohio, Arkansas, Illinois och Missouri producera mest vete sorten. Denna typ av vete har en hög avkastning och en låg andel protein, befinner det också sig i kex och platta bröd. Denna sort har en mjuk endosperm. Jordbrukarna beså mjuk röd höstvete i höst. Redovisning för 70 till 80 procent av all vete produktion i USA, skördas klasser av höstvete på våren eller sommaren säsonger. Mjuk röd höstvete har ingen underklasser.