Sorterna av Femuddingssläktet

Sorterna av Femuddingssläktet

Penta lanceolata, allmänt känd som starflower, har lans-formade blad med en uppsjö av levande, fem petaled blommor. Blommorna kan vara röda, vita, rosa, lavendel och lila. En tropisk växt, Femuddingssläktet är tolerant mot hög värme och njuta av varje dag eller två gånger dagligen vattning. Femuddingssläktet växer bra i en trädgård eller i behållare, och de locka fjärilar och kolibrier. Den stora variationen av Femuddingssläktet kan en trädgårdsmästare att utforska ett brett utbud av färger och arrangemang.

Butterfly körsbär röd Penta

Denna variation av penta kan odlas på praktiskt taget alla ljusnivå. Det är ibland känt av sitt smeknamn, "Egyptiska starflower." Den växer bra i behållare inom eller utanför, och det växer också bra i marken. Denna sort producerar stora blommor av en djup, körsbär röd färg med vita ögon. En fördel till denna variation av penta är att det tål stressiga förhållanden och är ganska torka-toleranta.

Butterfly lavendel Penta

Liksom andra fjäril Femuddingssläktet är fjäril lavendel Penta cirka 20 procent större än andra sorters penta. Butterfly lavendel Penta har blommor av en djupt lavendel eller lila färg. Kronblad av dess blommor växa till cirka 3 inches i längd. Om planterade från frö i slutet av våren, tar cirka tre månader för butterfly lavendel penta blomma.

Fjäril rosa Penta

Fjäril rosa Penta producerar stora, stjärnformade Femuddingssläktet av en levande rosa färg. Det är som de andra penta sorterna eftersom det är ganska torktåliga och tål full sol. Det ökar också, vanligtvis till mellan 3 och 4 fot hög. Fjärilar älskar dessa blommor, och att ta bort döda eller döende blommor kommer att bidra till att uppmuntra framtida blommar.

Potato Penta

Solanumtuberosum, allmänt känd som potatis penta, har sitt ursprung i 1971 och är annorlunda från andra Femuddingssläktet då den producerar potatis. Blommorna på potatis penta är markant mindre färgglada än andra sorters penta. Potatis venta är mycket motståndskraftig mot virus.