Sorter av sockerrör

Typer av sockerrör utgör släktet Saccharum, och är alla perenna gräs. Alla sockerrör gräs är lång och woody, ungefär som bambu. Vissa arter av sockerrör är kända för att växa upp till 18 fot lång. Stammen, eller sockerrör del, är skälet för odling av sockerrör att producera socker. Sockerrör kräver tropiskt eller varmt väder att ha optimal tillväxt.

Saccharum officinarum

Saccharum officinarum, även känd som ädla sockerrör, är en av de ursprungliga odlade arten av sockerrör. Ädla sockerrör är rik på sackaros, är mindre fibrer än de flesta sockerrör och används främst för tugg.

Saccharum sinense

Saccharum sinense, är också känd som kinesiska sockerrör på grund av sitt ursprung i centrala och södra Kina. Den kinesiska sockerrör har långa, tunna stjälkar med tunna blad. Denna art av sockerrör är låg i sackaros men hög halt av stärkelse och fiber. Saccharum sinense är för närvarande inte att odlas kommersiellt.

Saccharum barberi

Saccharum barberi är den ursprungliga sockerrör i subtropiska Indien, ger det smeknamnet indiska arter. Denna art är mycket tålig och tål låga och höga temperaturer och dåliga markförhållanden. Vad som även gör denna art lätt att odla är dess motståndskraft mot sjukdomar och robusthet. Saccharum barberi

till stor del odlas.

Saccharum robustum

Saccharum robustum är en vilda arter av sockerrör i nya Guinea, och används inte för jordbruksändamål. Stjälkar sockerrör sorten är är lång och tjock, men låg sockerhalt.

Saccharum spontaneum

Saccharum spontaneum är också känd som vilda sockerrör, och är mycket motståndskraftiga mot sjukdomar och kunna överleva i varierande väder och jord. Denna art är låg sockerhalt innehåll och inte kan användas för att producera socker. Vilda sockerrör är användbart för korsning med andra arter att göra dem mer motståndskraftiga och robust.