Sorter av låg syra tomater

Sorter av låg syra tomater

Modern låg-syra tomat sorter ger en sötare, mjukare smak som många trädgårdsmästare föredrar. Dessa tomater är bra för att göra sås och pasta, soppor eller färska tabellen produkter. Seed kataloger erbjuder ett brett utbud av låg-syra tomater, från den päronformade San Marzano till den stora, runda Beefmaster hybrid. Dessa tomater kräver ungefär samma växande villkor som andra sorter, men enligt West Virginia University, de kan behöva lite citronsaft eller vinäger när konservering, särskilt om inte alla tomaterna är fullt mogna.

Ace

Ace hybrid tomat sorter ger en smidig, fast frukt ca 10 oz. i vikt efter 71 dagar. Dessa växter är favoriter i den västra delen av USA och motstå verticillium wilt, fusarium vissnesjuka, nematoder och alternaria svampar. Ace är en bestämd mängd och producerar sin hela grödan på en gång.

Beefmaster

Denna hybrid biff tomat producerar stora, ljusa röda frukter passar för skivning eller använda i matlagning. Köttet är rött i hela och tomater från dessa växter kan växa upp till 1 eller 1 1/2 kg i vikt. Beefmaster tomatplantor är obestämd, producerar tomater hela säsongen lång. Denna hybrid har fötts för att stå emot vissa nematoder arter, samt rötsvampar och fusarium wilts.

Stor flicka

Detta stora, runda tomat hybrid från Burpee producerar röda frukt upp till 1 lb. i vikt. Frukten är saftig och smakrik och väl lämpad för skivning. Denna obestämda sort producerar hela säsongen och motstår rötsvampar och fusarium vissnesjuka. Den producerar i ca 78 dagar och har fötts upp för att motstå sprickbildning.

Stor uppsättning

Stort Set hybrider producerar en medelstora köttiga tomater med en fast struktur. Tomater tar ca 75 dagar att producera och i genomsnitt 8 till 9 oz. i vikt. Stor uppsättning är en bestämd tomat som producerar alla dess frukt i slutet av säsongen. Det har fötts för att växa i burar eller i en spretig vana och motstår nematoder, verticillium wilt, fusarium vissnesjuka, sprickbildning, blossom - slutet röta och katt-vända.

Burpee VF

Denna hybrid från Burpee motstår rötsvampar och fusarium wilts, vilket ger företaget, köttig frukt med en slät yta. Tomater i genomsnitt 7 till 8 oz. och ta 72 dagar att vara redo för skörd. Denna obestämda växt motstår sprickbildning och bör odlas satsade på en spaljé eller i en bur.

Cal Ace

Denna populationssort producerar en jämn, tillplattad tomat mellan 8 och 12 oz. ca 80 dagar. Cal Ace är en bestämd sort som motstår fusarium och rötsvampar wilts. Tomaterna mognar vanligtvis på en gång. Som denna tomat namn antyder, växer det väl i Kalifornien.

Läckra

Läckra är en open-pollineras tomat som ger extra stor frukt med några frön och en solid interiör. Tomater i genomsnitt över 1 lb., men enligt University of Illinois, läckra växter har producerat tomater över 7 lbs. Denna obestämda sort kräver 77 dagar till skörd och motstår sprickbildning, men inte dåligt i varmt och fuktigt väder.

Royal Chico

Royal Chico är ett open-pollineras plommon tomater med en köttig interiör. Det fungerar mycket bra för pasta, konservering och sås. Royal Chico tar 72 dagar att producera mogen frukt och en viss växt, men kan bära fram till första frosten.

San Marzano

Uppskattad för italienska såser, har San Marzano tomater också en välbalanserad smak som gör dem ett bra bord tomat. Dessa växter producerar höga vinstockar som kräver satsar för att förhindra skador från deras tunga gröda. Frukten är i genomsnitt 5 till 6 oz. i vikt och tar ungefär 78 dagar för att ge. San Marzano är en obestämd. De flesta San Marzano tomater är röda, men det finns även en gyllene hybridsort.