Som gödselmedel ökar tillväxten i Bönan växter?

Som gödselmedel ökar tillväxten i Bönan växter?

Gröna bönor (Phaseolus vulgaris) är ganska lätta att växa i hemmet trädgården och producera en bra avkastning för den trädgården utrymme krävs. Det finns två grundläggande typer av gröna bönor: pole och bush. Stolpe bönor kräver stöd. Stakes, polacker eller en trädgård spaljé fungerar bra. Bush bönorna är kompakt och lågväxande. Inte kräver stöd. Var försiktig med överdriven gödsling som kommer att ge massor av löv och några bönor.

Organisk kompost

År gammal gödsel eller organisk kompost är det idealiska trädgården gödselmedlet. Det kommer inte "bränna" anbud unga bean stjälkar. Gödselmedlet släpps långsamt över tiden, Detta förhindrar tillväxt sprutar som utvecklar leaf tillväxt men främjar inte bean utveckling. Gröna bönor kallas inte green på grund av sin färg. Kallas även snapin bönor eller string bönor, gröna bönor kallas "grön" eftersom de plockas tidigt på säsongen, innan de når full mognad. Bönor kan vara gul, grön, lila eller fläckiga i någon kombination av vita, gula, gröna och lila nyanser.

Vermiculture

Trädgårdsmästare som höjer maskar vet de bevisade fördelarna med mask gjutgods på växters tillväxt. Georgien röd Wiggler maskar multiplicera snabbt och producera näringsrika gjutning och flytande som främjar kraftig tillväxt. Organisk och toxin gratis, mask gjutgods bör arbetade i marken före odling eller lätt stänkte i jorden vid basen av odling av bönor växter. Starter maskar och masken kit kan köpas online eller från hem och trädgård.

10-10-10

En balanserad kommersiella gödningsmedel blandning som anger det är 10-10-10 på etiketten är en användbar gödselmedel att arbeta i jorden innan plantering. Läs paketet riktningar noggrant före applicering. En liten mängd av en balanserad blandning av kväve, kalium och fosfor kan tillämpas utan att skada plantan. Det är mycket lätt att "bränna" bean växter med aggressiva gödselmedel ansökan. Tvivlar, inte gödsla. Mest trädgårdsjord har tillräcklig näring för att odla bönor utan risk för skador som växt av gödningsmedel program.

Grå vatten skörd

Regioner som upplever vattenbrist är klokt att skörda grå vatten för att bevattna vegetabiliska grödor, inklusive gröna bönor. Gråvatten är hushållsvatten som inte innehåller avloppsvatten. Maträtt vatten, duschvatten och tvätt vatten kan samlas och tillämpas på trädgården. Var noga med att endast använda produkter som inte innehåller salter eller kemikalier. Det grå vattnet har en mycket liten gödsla effekt. Maträtt vatten innehåller små partiklar av mat som kommer att ge näring som de sönderfaller.