Som Fern växt identifiering

Som Fern växt identifiering

Oregelbunden hjorthorn-formade fronds göra som ormbunkar omedelbart identifieras. Växter, även känd som staghorn eller elkhorn ormbunkar, kräver ingen jord, lever i stället på bark av träd eller i Amplar i tropiska och subtropiska områden, drar fukt och näringsämnen från luften.

Fundamentals

Som ormbunkar växer lätt halvskugga villkor i varma, fuktiga områden, enligt webbplatsen Florida trädgårdsmästare. Staghorn ormbunkar, ett släkte av fern arter i familjen polypod, är inhemska tropiska och subtropiska områden i Afrika, Sydostasien, Afrika och Australien.

I USA växer som ormbunkar i Förenta staternas Department of Agriculture växt härdighet zoner 9, 10 och 11---ungefär från Florida Keys norrut till Orlando och Tampa, enligt webbplatsen Florida trädgårdsmästare.

Funktioner

Den populära tillägget till tropiska landskap växer som en epifyt, följa sig till existerande träd men inte beröva dem näringsämnen som parasit växter och svampar. En kort rhizom (knöl-liknande root) producerar basala fronds som håller sig till trädet, växer till en bygga bo-liknande form och skydda rotstocken. Stor, platt älg hjorthorn-formade bördiga fronds växa i alla riktningar från rotstocken, enligt webbplatsen Floridata.

De luddiga gråaktiga-grön njurformade basala fronds tur brun och pappers-liknande med åldern. Hjorthorn-formade djupa gröna bördiga fronds växa från ca 5 inches till flera fot i längd, beroende på ormbunke, ålder och odlingsförhållanden, enligt webbplatsen Florida trädgårdsmästare. Fronds producera sporer året runt i rödaktiga fläckar på undersidan. Som fronds ålder, de dör och faller av.

Boet av sterila fronds på de fern base samlar fallna fråga som blad eller insekter, som tillhandahåller näringsämnen och mineraler andra växter skulle absorbera genom rötter i jord, enligt webbplatsen Floridata.

Storlek

Som bifurcatum, den härdigaste och vanligaste staghorn ormbunke, producerar bördiga fronds så länge 3 feet från en steril ormbunksblad basera av så mycket som en fot i diameter, enligt webbplatsen Floridata.

Den större, upprätt som grande producerar upprätt sterila fronds i ett bo upp till 4 fot över och hängande bördiga fronds upp till 6 fot i längd.

Som hillii producerar fronds bara 2 eller 3 fot lång.

Krav

Som ormbunkar behöver ingen jord eller planteringsjord material. De kan enkelt placeras på eller bifogas en pad av mossa och knuten på ett träd eller styrelsen, eller placeras på mossa i en hängande trådkorg i ett partiskt-skugga läge.

Staghorn ormbunkar bör vattnas regelbundet och imma dagligen under sin tillväxt, men vattnas endast sparsamt under vintern, enligt webbplatsen Florida trädgårdsmästare. Fernsna nytta månatliga tillämpningar av en balanserad flytande växtnäring.

Webbplatsen Floridata rekommenderar dunking eller mättar en staghorn fern och mossan som den är kopplad i en utspädd lösning av gödningsmedel och regnvatten en gång i veckan och imma fernen dagligen.

Staghorn ormbunkar föredrar dagstemperaturer runt 70 grader Fahrenheit och nattliga temperaturer runt 50 grader Fahrenheit, även om de större växterna tål lätt Frost.

Överväganden

Staghorn ormbunkar kan växa mycket stor och behöver starka stöd.

Untended, de kan kolonisera en hela trädet. Skugga och fukt under fronds lockar ormar, ödlor, grodor och buggar, enligt webbplatsen Florida trädgårdsmästare.

Lätta skalor, vilket ger ormbunkar en dammig look. begränsa avdunstning och bör inte tas bort, enligt webbplatsen Floridata.