Socker påverkar växternas tillväxt?

Florister ibland säga att tillsätta lite socker till en vas med snittblommor kommer att göra dem längre. Julgran köpmän rekommendera ofta att lägga till socker till julgran anläggningen står att öka livet av avskurna träd. Medan socker i en växt vatten kan förlänga livslängden på en klippa växt, dess effekt på tillväxten av levande växter är inte så tydliga. En 2002 studie av Clemson växt biokemist Brandon Moore föreslog möjliga sätt socker ändras växters tillväxt.

Osmotiska potentialen

Socker upplöst i växten vatten sänker osmotiska potentialen i markvatten. Markvatten har normalt en högre osmotiska potential än vattnet inuti växten, så att växten drar vatten till sig själv. Om marken har en lägre osmotiska tryck, flödar vatten inte från marken till växten. Socker i markvatten hämmar vattenupptaget in i växten och minskar mängden vatten tas emot.

Socker Absorption

Plantera tillverkningen naturliga växt socker i sina blad via fotosyntesen, och under normala förhållanden inte tar dem direkt från marken. Helt enkelt vattning med socker vatten är inte, i sig, förväntas ge ett socker uppsving för normala, friska växter. Eftersom det kan potentiellt sakta vattenupptaget, bör socker lösningar inte användas för allmänna vattning. Det bör användas medvetet fördröja blomningen eller öka livet av en snittblomma.

Ohälsosamma växter

Trädgårdsmästare lägger ibland en nypa socker i vatten serveras till en anläggning som vissnat eller svag. Vattenmassan inuti en växt kan bryta mellan rötter och stam om anläggningen skärs eller torkar ut. Avbrottet innebär att anläggningen inte kan dra vatten från marken. Socker vatten effekt på osmotiska trycket betyder det kan dra vatten ner från den skadade anläggningen och hjälpa återupprätta vattenmassan. Denna metod fungerar inte alltid, särskilt om anläggningen har försummats alltför länge. Anläggningen kommer att dö om dess inre vatten kolumnen inte kan återupprättas.

Blommig övergången

En 2001 undersökning av det nationella institutet för grundläggande biologi ifrågasatte effekten av socker vatten på blommande. Studien föreslogs förseningarna i blomning och större blad tillväxt kan ha något att göra med osmotiskt tryck. I stället tycktes socker vatten utlösa en förlängning av anläggningens sena vegetativa fasen. Att förlängningen ledde till en försening i blomning och få blad och stjälkar mer tid att odla innan blommorna blommar.

Signal föreningar

Moore har visat att växten sockerarter fungera som signal föreningar som utlöser gener viktigt att plantera tillväxt och cell utveckling. Externa socker i markvatten verkar påverka fröet grobarhet, böka och tillväxten av skott och blad. Detta sker med relativt små koncentrationer av socker. För mycket socker vatten, eller för hög koncentration av det, kan döda växter om osmotiska trycket ändras dramatiskt.