Snabbt växande träd i Arizona

Snabbt växande träd är ett populärt val i Arizona eftersom de ger snabb lindring från obeveklig värme i sommar. Det är de bästa träd att plantera som också anpassa sig väl till den torra varma odlingsförhållanden i staten. Dessa inkluderar den Arizona favoriter blå safir cypress, blå palo verde, kinesiska elm och Fremont cottonwood. Gott träd alternativ i Arizona inkluderar de som har en bra motståndskraft mot sjukdomar och insekter.

Fremont Cottonwood

Fremont cottonwood, Populus fremontii, är en snabbt växande skugga träd används ofta i varv och kanter av egendom. Trädet är lövfällande med en tjock, bred krona av ljusgröna blad som gulnar i höst. Barken är vita och fläckiga. Fremont cottonwoods nå en mogen höjd 40 till 70 fot. Även om yngre träd klarar halvskugga, växer träden bäst i full sol. Plantera i djup, fuktig, bördiga och väldränerad jord. Fremont cottonwood är ett vatten kärleksfull träd och trivs inte i jord som torkar ut mycket snabbt. Mulching rotzonen kraftigt hjälper till att behålla fukt i trädens rötter. Vatten trädet varje vecka under det första året av tillväxt.

Kinesiska Elm

Kinesisk Alm, Ulmus parvifolia, är ett snabbt växande lövträd som växer till en mogen höjd på 30 till 50 fot. Trädet är den enda arten av elm som kan överleva de rigorösa låga höjder i Arizona. Kinesiska elm har tandade, mörkt gröna blad och peeling, röd bark. Upprätt form och sprida kronan på trädet gör det till ett populärt val för skuggan träd. Trädet blommar med små vita blommor under sommaren. Kinesiska elm har hög sjukdom motstånd och växer bäst på bördiga, djup, väldränerad jord. Rekommenderas plantering tid för kinesiska elm är i höst. Plantera träd i full sol och vatten varje vecka under det första året.

Blå Palo Verde

Blå palo verde, Cercidium floridum, är en snabbt växande, tall sprida skugga träd väl lämpade för de låga höjder i Arizona. Det är också en av de två statliga träd. Trädet når en mogen höjd på 20 till 25 fot och blommar med klargula blommor från mars till April. Trädet är tungt skaft som ger trädet ett intryck av bladen även efter de små, blå gröna bladen fälls i höst. Blå palo verde har klorofyll i deras skäller och detta ger Barken deras distinkta grön färg. Den bästa tiden att anläggning på blå palo verde är under falla eller våren i full sol. Trädet tål ett brett utbud av jordar men behöver bra dränering. Träden trivs i det steniga, inföding smutsar av Arizona.