Snabbt växande skugga träd för zon 4A

Snabbt växande skugga träd för zon 4A

Stormiga vintrar och måttligt varma somrar präglar klimatet i U.S. avdelning av jordbruk härdighet zon 4a. Vintertemperaturer kan nå-30 grader Fahrenheit och långa vintrar ger trädgårdsmästare gott om tid för planering våren plantering. Landscapers i zon 4a växt ofta skugga träd för att ge en respit från den tryckande sommarvärmen, som följer den iskalla vintern.

Fläckig klibbal

Den fläckig klibbal (Alnus rugosa) är en snabbt växande skugga träd planteras ofta i zon 4a. Endast att nå en höjd av 25 fot, är det mindre än många träd. En medlem av familjen Björk, dess tak ger skugga och skydd för vilda djur. Dessa lövträd planterade i grupper, och bildar en snårskog. Fläckig klibbal anpassar sig till alla markförhållanden och är toleranta mot torka eller översvämningar. Trä brinner bra som en källa för bränsle och indianerna använde delar av trädet för medicinska ändamål. Fläckig klibbal ger erosionsskydd och är skadedjur och sjukdomar resistenta.

Chokecherry

Chokecherry (Prunus virginiana) växer snabbt 20 till 30 fot lång zon 4a, som ger skugga, skydd från vind och integritet. Landscapers välja Aronia för den attraktiva rödaktig-lila blad och pyramid formen. Glänsande gröna våren bladen övergår till en vin färg på sommaren. I slutet av våren uppvisar den vita blommor med doft attraktiv för bina. Blossoms mogna till små röda eller svarta bär gynnas av vilda djur och njöt av människor när de görs till sweet bevarar. Chokecherry föredrar helt eller delvis skugga och blomstrar i djup, näringsrika jorden.

Amerikansk Bladdernut

Amerikansk bladdernut (amerikansk trifoliate), native från Kanada söderut till Georgien, är ett lövfällande träd med en snabb tillväxt. Mycket tolerant av skugga och bara växer 10 till 15 fot lång, det är ett utmärkt val för plantering under högre träd eller bredvid uteplatsen sittplatser. Mörka 4-tums bladen slå blekgul i höst. Blommar i maj, finns här Grönvit blommar formad som små klockor. Frukten visas i September, som liknar en brun kapsel. Landscapers plantera amerikansk bladdernut på väldränerad platser och ge tillräcklig fukt under hela växtsäsongen. Detta lövträd är skadedjur och sjukdomar resistenta.