Snabbt växande perenn vinstockar

Snabbt växande perenn vinstockar

Perenn vinstockar ger dig intressant grönska för skugga och screening, tillsammans med den klara fördelen av att vara perenn (du behöver bara plantera dem en gång, då de kommer tillbaka varje år). Dessutom erbjuder många perenna vinstockar ytterligare fördelar, såsom blommor, doft och fjärilar. Silver spets, holländaren 's pipe och trumpet är alla snabbt växande vinrankor, har blommor och är anpassningsbar till många platser.

Silver spets Vine

Silver spets vinstockar (Polygonum aubertii) kallas också fleeceflower. Det är född i Asien, men har visat sig vara lätt att anpassa till Förenta staterna, där det infördes som en trädgård prydnadsväxter.

Silver spets vinstockar är så kraftig att det i många förhållanden kan växa 12 till 15 fot i ett år. Dess slingrande stjälkar kan så småningom nå 25 till 35 fot. Den har en lång blomtid, med massor av vita doftande blommor som från sommaren igenom tidigt i höstas.

Silver spets vinstockar kan ge snabb cover i antingen sol eller skugga. Det är användbart för kamouflera fula fläckar i landskapet, eller att snabbt täcka en sluttning för att skydda det från erosion. Vara medveten om att detta vin kan vara invasiva ges rätt förutsättningar, så välj din plats klokt.

Holländaren 's Pipe

Holländaren 's pipe eller pipevine (Aristolochia macrophylla) förekommer naturligt längs vattendrag i skogar. Det gillar fuktig jord och kan växa i skugga eller i solen.

Det har länge varit populär som en veranda skärm på grund av sin snabba tillväxt, stora hjärtformade blad och charmigt udda små blommor. Röret formade blommorna är 2 inches lång, blek brunaktig-lila i färgen och visas i början av sommaren.

En annan fördel med plantering holländaren 's pipe vinstockar: det är den viktigaste värden för caterpillar för vackra pipevine swallowtail butterfly. (Du kan lätt känna igen fjärilslarver, de är svart med orange spikar över.)

Prova på en spaljé för screening eller låta den ströva bland buskar och träd. Också på grund av sin förmåga att skapa djup skugga, överväga Duthmans rör för lusthus och bersåer i het sommar klimat.

Trumpet vinstockar

Trumpet vinstockar (har radicans) kan vara en stor perenn vinstock behöver du täcka något snabbt och vill ha lite skönhet också. De rörformiga orange blommorna visas under sommarmånaderna.

På grund av dess tendens till våldsam tillväxt, beskära trumpet vinstockar regelbundet för att hålla det snyggt och i dess rätt ställe. Blommorna visas den nya tillväxten varje år, så du kan beskära det tidigt på våren utan förlust av blommor.

Trumpet vinstockar är användbar i att omvandla svåra områden av din trädgård där andra växter har en hård tid växer.