Smutsa kraven för kålrot greener

Smutsa kraven för kålrot greener

Cool-säsong grönsaker, rovor är medlemmar i familjen korsblommiga växter av växter, som inkluderar senap och kål. Rovor har vit eller gul, klotformade rötter. Lövverket är mörk-gröna och sprängfyllda av vitaminer och mineraler. Om du växer rovor för gröna, rötter eller båda, vara uppmärksam på deras jord krav.

Läge, läge, läge

Markens läge är ett utmärkt krav när det gäller plantering kålrot greener. För att hålla de gröna växer tall, behöver de massor av sol. Jord som tar emot minst sex till åtta timmars solsken kommer att göra. Men ta sig i akt. Solen är inte det enda kravet. Den valda jorden bör också ha ordentlig dränering eller kålrot rötterna kan ruttna. Kontrollera dräneringen genom att gräva ett hål 10 inches djupt. Fyll hålet med vatten och se hur snabbt det rinner. Om hålet avlopp inom åtta till 10 timmar, är det perfekt för kålrot greener.

Dela upp

Kålrotsblast föredrar att växa i böter-plantering medium som är fri av pinnar och stora stenar. Bryta upp jorden till ett 12-tums djup med en rototiller eller pitchfork ger rovor och deras rötter gott om utrymme att växa. Jord som är för tät eller tunga kan hindra tillväxt, producerar Rova rötter som är gravt missbildade, ojämn och grov. Lägga till några inches av kompost i samband med markberedning kan hjälpa lossa även mest envisa jorden.

Vad är pH?

"Potentiella för vätgas"--det är vad "pH" står för vid mätning av alkalinitet eller markens surhetsgrad. PH-skalan går från 0,0 till 14,0 0.0 pH att vara den mest sura och en 14.0 pH-värde det mest alkaliska. Ett pH på 7,0 är neutral. Rova greener är kinkig om deras jord, utan föredrar något surt jord att neutralt eller alkaliskt. Markens pH-nivåer mellan 6.0 och 6.5 gynnas för rovor.

Redo, ange, ändra!

En markprover köpt från plantskolan, plantskola eller online-källa kan bestämma pH-värdet före plantering kålrot greener. Jord som är utanför intervallet behöver ändring med lime eller torv. Att lägga till torv i jorden kommer att sänka ett pH över 6,5. Blanda kalk i marken kommer att höja ett pH-värde som är lägre än 6.0. Tillämpningen av något av dessa modifierare bör alltid vara enligt tillverkarens anvisningar.