Små gula insekter i Oleander

Små gula insekter i Oleander

Oleander är vintergröna buskar som producerar vackra blommor i olika färger och är ganska lätta att underhålla. Oleander är torka-toleranta och kräver ingen befruktning. De är mottagliga för skadedjur, som kan påverka utseende och hälsa av busken.

Identifiering

Bladlöss är vanliga skadedjur av prydnadsväxter och oleander är inget undantag. Oleander bladlöss är även känd som milkweed bladlöss, som vanligen foder på oleander, Nerium oleander, scarlet milkweed, fjäril ogräs och porslinsblomma, enligt University of Florida, IFAS förlängning. Oleander bladlöss visas på Oleander tidigt på våren.

Identifiering

Oleander bladlöss är ljust färgade i gult och svart, och kvinnliga bladlöss är antingen bevingade eller vinglösa. Bevingade honorna kallas alata och vinglösa kvinnliga bladlöss kallas apterae. Nymfer är mindre versioner av apterae och gula också. Bladlöss är små insekter och mäta mindre än 3 mm i längd, konstaterar University of Florida, IFAS förlängning.

Kontroll

Enligt University of Arizona College of jordbruk orsakar oleander bladlöss sällan betydande skador på Oleander. Lätta bladlöss infestationer är ofta fördelaktigt eftersom många andra djur och insekter livnär sig på dem. Tunga infestationer hanteras bäst genom sprutning Oleander med kraftfulla strömmar av vatten som knackar bladlöss från busken. Sprutning påverkas Oleander med en blandning av vatten och flytande diskmedel kan också eliminera bladlöss.