Skyddande Spray för vintergröna träd

Evergreens göra underbara tillägg i hemmet som dekorationer. Engelska holly, är för en, vanligt förekommande i holiday kransar och arrangemang. Romarna hade uppfattningen att holly skulle avvärja onda inklusive trolldom och blixtnedslag. Skär evergreens är ömtåliga och förlora sina Barr eller blad om det inte behandlas med en skyddande spray.

Instruktioner

•Gather evergreens när temperaturen är högre frysning och vädret är fuktigt. Detta ger nålar och lämnar de mest fukt, så de håller längre. Spraya den skurna blad med kallt vatten att rensa bort.

•Lay evergreens på en trasa eller pappershandduk, på en plan yta. Spraya hormon naftalen ättiksyra (Nordqvist) på bladen att bevara gröna. NAA finns på trädgård butiker och plantskolor. Följ instruktionerna på etiketten.

•Tillåt evergreens tillräcklig tid att torr, då flip over och spraya den andra sidan. Låt överflödig vätska rinna av lövverket.

•Håll vintergröna arrangemang i svala områden, nära värmekällor. Deras sammansättning, samt det kemiska konserveringsmedlet, gör evergreens mottagliga för brand.

Tips & varningar

  • Gör vintergröna dekorationer flamskyddsmedel. Blanda 4 msk borsyra med 9 msk borax och lös i 2 qts. vatten. Du kan också använda 5 msk borax och 4 msk EPSOMSALT i 2 qts. vatten. Häll lösningen i en sprayflaska och spraya evergreens för att göra dem brandsäkra.
  • Använda glycerin som alternativa bevarande metod. Blanda en del glycerin och två delar vatten. Sätta evergreens i ämnet till ett djup av 2 till 4 inches. När hela grenen är brun, ta bort vintergröna.