Skugga Tolerant perenn råg gräs sorter

Rajgräs (Lolium perenne) är cool-säsong gräs som växer bra i regioner med måttliga temperaturer året runt. Även gräset växer bäst i områden i full sol, har den en måttlig grad av tolerans för skugga. Det finns ett antal rajgräs sorter som är mycket skugga-tolerant. Rajgräs är ett gäng-typ gräs som trivs i kyla och är mest tolerant av alla cool-säsong gräs enligt University of California förlängning webbplats trafik.

Allstar

Allstar rajgräs är en skugga tolerant rajgräs. Allstar är ett gäng-typ gräs med en snabb etablering takt och hög motståndskraft mot trafiken. Gräset har inga thatch-relaterade problem och medelhög till hög kväve krav. Skugga-tolerant gräset har också en rättvis till god tolerans för kalla temperaturer och en måttlig grad av tolerans för torka. Allstar är mörkt grön färg och fina texturerat med en hög tolerans för värme och luftfuktighet och en förkärlek för något sura jordar.

Elka 3

Elka 3 är ett rajgräs med medelhög till hög tolerans för skugga. Gräset är sent mogna och ljust grön i färgen, producerar en tät turf som motstår crown rost väl. Elka 3 har hög tolerans för trafik och en snabb etablering, växer från stolons. Gräset har en medelhög till hög kväve krav och en måttlig tolerans för kyla och torka. Elka 3 trivs bra i varma och torra växande skick och är mycket tolerant av värme.

Gator 3

Gator 3 är ett mycket trafik-tolerant, motståndskraft mot sjukdomar, endophyte-enhanced rajgräs med en mörkgrön färg och fin konsistens. Gräset har också en bra till hög tolerans för skugga och värme och inga thatch-relaterade problem. Gator 3 är ett gäng-typ gräs som upprättar snabbt. För kväve kravet Gator 3 klassas som medelhög till hög. Gator 3 har en rättvis tolerans för torka. Sorten är ett populärt val för användning på greener, fairways och tees av golfbanor, antingen i sig eller blandat med andra sorter. Gator 3 har en måttlig tolerans för alkaliska jordar.