Skugga-stora buskar

Skugga-stora buskar

Det finns ingen säker definition som avgör skillnaden mellan en stor buske och ett litet träd. I allmänhet har buskar flera grenar som härrör från eller nära marknivå. Med ett par sekatörer eller grensaxar, kan du ta bort nedre grenarna för att göra några buskar ser ut som små träd. Många små träd har också flera stammar. Kalla dem vad ni vill, stora buskar lägga till struktur och estetiska överklagande i landskapet oöverträffad av andra typer av växter.

Lövfällande buskar

Röd buckeye (Aesculus pavia) växer 12 till 15 fot lång. Denna klump-bilda buske producerar 4 - till 10-tums vippor av röda rörformiga blommor som locka kolibrier under våren. Blommorna följs av frökapslar som innehåller buckeyes. Röd buckeye föredrar en fuktig, näringsrik jord och är härdig i USDA zon 4 till 8. Euonymus (Euonymus alatus) växer upp till 15 fot lång med en liknande spridning. Känd för sitt ljusa röda falla lövverk, tål denna buske olika jordar och villkor inklusive föroreningen i städerna. Växterna tål klippning och lämpar sig väl att använda som en häck. Euonymus är härdig i USDA zon 4 till 8.

Lövträd Evergreens

Nellie R. Stevens järnek (Ilex 'Nellie R. Stevens') når en höjd av 15 till 25 fot. Den har en snygg, pyramidal form men tål kraftig beskärning och klippning. Nellie R. Stevens tål de flesta jordar och är härdig i USDA zon 6 till 9. Japanska Aucuba (Aucuba japonica) växer upp till 10 fot lång. De stora, läderartade blad av vissa sorter har gula fläckig färgskiftning. Den tål ett brett utbud av jordar och villkor inklusive saltstänk.

Needled Evergreens

Japanska idegranar (Podocarpus macrophylla) kan bli 30-40 fot lång men de tål klippning och formning för underhåll på en kortare höjd. Dessa buskar föredrar en bördig, väldränerad jord och är härdiga i USDA zon 8 till 10. Falska cypress (Chamaecyparis pisifera) växer 6 till 20 fot lång under optimala förhållanden. Den har en bred, konisk form och threadlike gråtande lövverket. Odla falska cypress i en fuktig, bördiga, väldränerad jord. Den är härdig i USDA zon 4 till 8.

Buskar med granna blommor

Prag viburnum (Viburnum "Pragense") växer upp till 10 fot lång med en liknande tråd. Den rosa knoppar som visas under våren öppna för att avslöja doftande, vita blommor. Den växer bra i en genomsnittlig, väldränerad jord och är härdig i USDA zon 5 till 8. Japanska pieris (Pieris japonica) växer upp till 10 fot lång och har länge draperingar kluster av vita blommor på våren. Det behöver en rik, väldränerad jord och är härdig i USDA zon 5 till 8.