Skorstenen rengöring instrument

Regelbunden rengöring av en skorsten är mycket viktigt att hålla skorstenen effektiv och säker från brandrisker, enligt NorthlineExpress.com. Tecken att en skorsten behöver rengöras inkluderar bränt trä lukt kommer från en eldstad som inte används och dåligt bränning bränder, enligt FamilyEducation.com. Under en skorsten rengöring är det viktigt att ögat skydd, handskar och damm masker som används.

Skorsten borste

En skorsten borste används för att hålla skorstenen rökkanalen fri från skräp. Skorstenen rökkanalen är den ihåliga delen av skorstenen som gör rök att passera, enligt Encyclopedia.com. Rökkanalen börjar med tratt, röret eller hålighet leder upp från eldstaden. De vanligaste typerna av rökkanalen borstar tillverkas av olja härdat stål, rostfritt stål och plast-propen, enligt Skorsten-Liner-Central.com. Dessutom borstar kommer i runda, ovala, kvadratiska och rektangulära former, med round och square den vanligaste.

Stålborstar borst skorstenen är populära, men den styvare platt tråden borst skorstenen borstar är särskilt användbart för skrapning, särskilt när man arbetar med glasyr kreosot. Kreosot ser ut som tjära och i grunden är trätjära som har blivit bakas på väggarna i skorsten eller rökkanal foder, enligt säkra sidan skorsten & Duct städning. Mjukare polypropylen skorstenen borstarna är bra för metallskorstenar. Hand borstar används också att rensa aska och sot från olika delar av skorstenen, som rökkammaren, kåpor för rökgånger och kontakter. Hård skrubbning penslar används dessutom på väggarna i den öppna spisen, enligt Tips.Net.

Skorstenen Rod

Svepande stavar används tillsammans med skorstenen borstar för att rensa skorstenen rökkanalen. En mängd olika spön finns tillgängliga, inklusive polypropylen stång, glasfiber spön och rotting stavar. Polypropylen stavar är mycket flexibel men kan inte användas för tunga jobb för länge. Glasfiber spön kommer i många olika styva och flexibla stilar, medan rotting stavar är mycket hård. Istället för att arbeta med stavar, kommer vissa skorstenen borstar med ett rep fäst så penseln kan dras upp och ner i skorstenen med hjälp av pull ringar och vikter, enligt University of Missouri.

Rengöringssystem

Roterande skorstenen rengöring system använder en kontinuerlig stav som kan vara lika lång som 60 fot, samt en rengöring huvud som kan justeras. Metal skorstenen stavar finns tillgängliga för dessa roterande skorstenen rengöringssystem. Det roterande systemet använder en spinning piska för att slå ut sot och kreosot och syftar till att nå i skrymslen och vrår som en traditionell pensel kan missa, enligt fyra säsonger skorstenen Service.

Dammsugare

Sotare vakuum är speciellt utformad till rensa upp i sot och aska från skorstenar. En renare med en skreva kvarstad är ett bra val. En industri-typ shop vakuum används istället för en vanlig hushåll dammsugare eftersom Boten dammar kan förstöra motorns lager och in i rummet genom det vakuum filter. Skorstenen dammsugare plocka upp aska från rökgångar, rök hyllor och förbränningskammare, enligt Lindemann skorstenen leverera. Andra bra skorsten rengöring objekt är en kvast för att sopa upp aska och annat skräp, samt en metall hink att samla in och sälja potentiellt varm aska säkert.