Skillnaden mellan Split & fönster luftkonditioneringar

Skillnaden mellan Split & fönster luftkonditioneringar

Villaägare har ett antal alternativ för sommaren kylning av deras hem. Alla luftkonditioneringsapparater använder samma process för att komprimera en vätska som ger en kylande effekt när det avdunstar, vilket kräver en kompressor, en kyla spole och en evaporativ spole. Positionering och konfiguration av komponenterna skiljer sig i olika typer av luftkonditioneringar.

Split luftkonditioneringar

Även känd som en endokrin luftkonditioneringen, en split luftkonditionering har två separata slang-anslutna enheter. Utomhus enheten ligger i kompressorn och kondensorn. Kompressorn tvingar kylmediet tillbaka till flytande form medan kondensorn sprider värmen. Den inomhus delen omfattar fans som flyttar den kylande effekten av förångaren runt i rummet. Den inomhus delen kan sitta i ett fönster eller i ett hål i en vägg.

Fördelar och nackdelar med en delad enhet

En split luftkonditionering tar bort ljudet från kompressorn och värmen som alstras av kondensorn hemifrån, som liknar konfigurationen av en central luftkonditionering men kräver inte den hem kanalsystemet nödvändigt luftar fördelningen i ett centralt system. System som kostar ofta mer än fönstret enheter men mindre än centrala luft enheter.

Fönster luftkonditioneringar

Innehåller alla komponenter i luftkonditioneringen i ett enda hölje, sitter luftkonditioneringen fönster i ett fönster med kompressor och kondensor på den yttre delen av enheten. Fan och förångare är på den inre delen.

Fördelar och nackdelar med en fönster enhet

Fönster luftkonditionering enheter installera lätt och är lätt tillgängliga på renovering och lågprisbutiker. Air omsättning kapacitet fönster enheten är begränsad till en enda fläkt, som ofta begränsar nyttan av luftkonditioneringen fönster till ett enda rum. Ljudet från kompressorn är också omedelbart utanför fönstret.

Central luftkonditionering

Ett annat alternativ för vissa villaägare är central luftkonditionering. Den centrala systemet liknar split luftkonditionering med en utomhusdel inklusive kompressor och kondensor. I stället för en inomhus enhet omfattar den centrala luftkonditioneringen förångaren spole i hemmet värmesystem. Ugnen fläkten och hem kanalsystemet sedan distribuera den kall luften genom hem.

Fördelar och nackdelar med Central Air

Centrala luft är bara ett alternativ för bostäder med en befintlig kanalsystemet, vilket eliminerar denna typ av kylsystemet från behandling i hem med hett vatten eller ånga värme system. Central luftkonditionering ofta är den dyraste av de tre alternativen men är det enda systemet att erbjuda hela huset kyla istället för enkel-eller begränsad.