Skillnaden i vintergröna nålar

Skillnaden i vintergröna nålar

Evergreens är gemensamma landskap och trädgård växter. Dessa träd producerar nålar som bo grön hela vintern, som tillhandahåller intresse för annars karga landskap. Inte alla evergreens är desamma. Varje art har sin egen jord, vatten, temperatur och ljus krav. Att känna till olika former och storlekar av vintergröna nålar kan hjälpa husägare identifiera sina träd och förse dem med rätt typ av vård.

Pines

Pines är oftast höga, smala träd med blågröna till ljusa gröna nålar mycket längre än de är breda. Nålar kan vara allt från 1 till 10 inches i längd. Barr kan växa i buntar av två, tre eller fem. De flesta arter har tjocka, fjällande bark och grenar ordnade i en tät spiral eller pseudo trissan. Tallar är långlivade träd som kan växa till stora höjder. Enligt tillägget University of Illinois tenderar pines att göra fattiga landskapet träd på grund av deras känslighet för nematoder skadedjur.

Granar

Granar har tillplattad, blad-liknande nålar som är mörkgröna på ovansidan och blekare på botten. De växer längs grenen, och inte i buntar som de av pinjeträd. FIR nålar tenderar att ha trubbiga ändar. Balsam, Fraser och Concolor granar är vanliga landskapsplanering växter, på grund av deras doft och förmåga att behålla nålar. Dessa egenskaper gör dem också bra val för inomhus displayer. Trots sitt namn och utseende är den populära Douglasfir inte en äkta Gran, men en icke-närstående växt.

Granar

Granar har grova grenar och enda, styva och taggiga nålar. Spruce nålar är liknande till de av granar men är rund eller rektangulär tvärsnitt snarare än tillplattad. Vanlig Gran art för landskap ha Gran och blå eller Colorado spruce. Villaägare kan också ibland stöta på svarta och vita granar, men dessa träd är mer allmänt odlade för virke eller på papper-massa. Granar har hög nål lagring, vilket gör dem populära julgranar och kransar.

Cedars

Många icke-närstående träd kallas cedars, vilket gör det svårt att identifiera dem genom sina nålar. Till exempel har Medelhavet Libanon-ceder korta, ljusa gröna nålar som växer ensamma på dess grenar, medan amerikanska cederträd som östlig röd ceder tenderar att ha fan-liknande sprejer av fjällande blad består av många små nålar. Trots deras namn är amerikansk "cederträd" faktiskt medlemmar i cypress familj och närmare besläktade med enbär än till sant cedars. De är vanligare landskapsplanering växter i Nordamerika än den sanna cedrar. Några träd med detta blad struktur är inte faktiskt evergreens och tappar sina Barr på vintern. Dessa inkluderar dammen och kala eller träsk cypress.