Skälen till molnigt poolvattnet

Skälen till molnigt poolvattnet

För pool ägare finns det några sevärdheter roligare på sommaren än klar, kolsyrat vatten i sin pool. Om vattnet blir grumligt, är de flesta bråttom att återvända till det till sin forna kristallklara glans. Tyvärr, clearing molnigt poolvattnet ofta en utmaning eftersom måste du först bestämma orsaken till grumlighet innan du kan identifiera den lämplig gottgörelse. Det finns flera skäl till varför din poolvatten kan vända molnigt, så du kan behöva överväga flera möjligheter innan du utforskar källan till din pool problem.

Obalanserad vattenkemi

Din pool vatten kan bli grumlig om dess kemiska nivåer inte är korrekt balanserad. I synnerhet en pool vars pH och total alkalinitet, kalcium och magnesium hårdhet är alltför hög sannolikt kommer att ta på ett molnigt utseendemässigt. Att föra dessa nivåer inom lämpliga områden kommer oftast klara vattnet. En pool pH bör helst falla mellan 7.4 och 7.6. Din totala alkalinitet bör mäta mellan 80 och 100 delar per miljon (ppm), medan kalcium hårdhet bör registrera mellan 200 och 400 ppm. När din pool kemisk nivåer är balanserade, testa dem regelbundet för att säkerställa att de är alltid i rätt sortiment så din pool vatten inte blir molnigt igen.

Dålig filtrering

Din pool vatten tur molnigt om dess filter inte fungerar korrekt. I det här fallet är grumlighet ett resultat av skräp och små partiklar i vattnet som inte fångad av poolens filtersystem. Om din pool filtreringssystem inte är adekvat rengöring vatten, det kan vara för liten för storleken på poolen, eller du kan behöva köra filtret för längre perioder. Allmänt, ett filtreringssystem ska köras i minst sex timmar per dag. Om din pool utnyttjar en patron filtersystem, kontrollera att filtret inte är tilltäppta eller skadade och ersätta den om det behövs.

Alger angrepp

En annan vanlig orsak till grumligt vatten i pooler är ett alger angrepp. Alger är mikroskopiska organismer som förs in i poolen efter regn, vind och simmare. Om de lämnas därhän, kan alger bilda en slemmig gröna, gula eller svarta film på väggar och golv av din pool. Som blommar fortskrider, vattnet kan vända gröna och molnigt. Alger växer vanligtvis om din pool sanitizer är under det acceptabla intervallet. Att behandla alger angrepp och klart vatten, lägga till tillräckligt klor i vattnet för att få dess fri klor till högsta nivå på 10 ppm. Denna nivå bör bibehållas i cirka fyra timmar. konsultera klor förpackningens etikett för exakta instruktioner. Efter poolens klor har nivå stabiliserats, chock poolen genom att lägga till en nonchlorine kemisk produkt som väteperoxid, percarbonate natrium eller kalium per oxymonosulfate. Läs produktens etikett noggrant för ordentliga instruktioner.

Stort antal simmare

Om du märker att din poolvatten har blivit grumlig efter värd en fest eller grill, grumlighet kan helt enkelt vara resultatet av en större än normala simmare belastning. Ett stort antal simmare kan utmana din pool sanitet kapacitet genom att bakterier, som rester från solskyddsmedel, bodylotion, hårvårdsprodukter och makeup. För att förhindra detta problem i framtiden, be simmare att skölja bort i duschen eller med en slang innan du går in i poolen. När vattnet har blivit grumlig, kan clarifyern och enzym produkter bidra till att bryta ner rester kommit med in av simmare och hjälp klara vattnet.