Skadliga mögel & mögel

Skadliga mögel & mögel

Plågar många hem är skadliga svampar som snabbt kan spridas i hela ditt hus. Dessa svampar, känd som mögel, kan orsaka en massa problem, inklusive andning frågor och infektion för dig och din familj och kan också vara svårt att ta bort i ditt hem. Lyckligtvis, med rätt verktyg och utrustning kan du säkert eliminera dem från ditt hem.

Mögel och mjöldagg

Även om mögel liknar varandra, är de båda separata typer av svampar som sprids via sporer. Mögel--fann mer ofta i badkar och duschar--är mer irriterande än farliga, medan mögel kan orsaka stor skada för både ditt hem och din hälsa. Stachybotrys chartarum är en giftiga stam av hushållens mögel som kan leda till allvarliga hälso komplikationer inklusive andningsproblem och död. Både mögel och mjöldagg kräver mörka, fuktiga och fuktiga miljöer att trivas och båda typer av svampar kan elimineras med hjälp av olika hushållsprodukter.

Säkerhet

Exponering för skadliga mögel och dess sporer ökar under borttagningen. När mögel störs, släpper det sporer i luften. Du kan andas in sporer svävar i luften och dina ögon kan komma i kontakt med dem. Det är därför det är viktigt att bära rätt säkerhet klädsel när som helst du har att göra med mögel. Skyddsglasögon för att skydda dina ögon; dock måste du ha ett par som inte har ventilationshål att förhindra sporer från sipprar i. En N-95 respirator hindrar dig från att andas in sporer. Gummihandskar och en långärmad skjorta kommer att skydda huden från de skadliga svampen.

Kemisk rengöring

När du väljer de rätt kemikalierna, måste du överväga de eventuella hälsorisker förknippade med dem.. Kemikalierna som används för att ta bort mögel kommer normalt orsaka hudirritation och--om andas in ångorna under lång tid--illamående, huvudvärk, yrsel och kräkningar. Endast använda kemikalier samtidigt bär gummihandskar i ett väl ventilerat utrymme.

Blanda 1 kopp klor blekmedel med 1 gallon vatten i en hink. Efter att ha lämnat blandningen på ytan i 10 minuter, med en vit trasa mättade i blandningen att torka den skadliga och mögel från ytan, skölj och torka rent med en torr trasa.

Naturliga rengöring

Förutom de vanliga kemikalierna finns det flera naturliga sätt du kan ta bort den skadliga och mögel från ditt hem utan förorenar miljön. Vit vinäger kommer att döda skadliga mögel och mjöldagg och ta den medföljande lukten. Använd 1 kopp vit vinäger med 1/4 tvättmedel ta bort svampen från kläder och tyg. Spraya outspädd ättika på mögel och mjöldagg, Låt sitta i 15 minuter och torka av ytan ren med en trasa.

Borax och bakpulver är båda helt naturliga rengöringsmedel som tar bort skadliga och mögel från en mängd olika objekt. Blanda 1 kopp bakpulver eller borax med 1 gallon varmt vatten. Använd blandningen för att avlägsna mögel från hårda ytor, mattor eller klädsel. Fukta en svamp eller skrubba pensel i blandningen och skrubba svampen bort. Du måste skölja blandningen av objektet med kallt vatten innan du tillåter den att torka.