Skadliga hem svampen

Skadliga hem svampen

Många typer av skadliga svampen kan dröja kvar i hemmet i badrum, källare, golvplattor, duschar, tapeter, matta, luftkanaler och även växter. Mögel och mögel är former av svampen. De flesta svampar och mögel växer i varma, fuktiga områden.

Betydelse

Svampen kan vara skadligt för en persons hälsa om det patogena eller avger mykotoxiner som vissa formar. Andra exempel dermatofyter kan orsaka hudproblem som fot och tå svamp eller ringorm, enligt Centers for Disease Control. Ringorm kan växa i våta handdukar och sängkläder.

Effekter

Om vissa formar kvar för att växa skenande kan de orsaka andningsproblem som väsande andning och astma, nasal och sinus trafikstockningar, värk och smärta och feber. Vissa typer av svamp, särskilt mögel, kan orsaka urinvägsinfektion tarmkanalen, öron och hjärta infektioner.

Typer av skadliga svampar

Typerna av svampar som kan orsaka negativa symtom och även invasiv sjukdom hos människor inkluderar alternaria, Aspergillusfumigatus, aureobasidium pullulans, penicillium, cladosporium, mucor och rhizopus.

Överväganden

Om du misstänker svamp eller mögelproblem, särskilt de som är i källaren eller på grund av läckor, kontakta en specialist på mögel borttagning.

Förebyggande/lösning

Du kan förhindra mögel genom att hålla ditt hem torr, fastställande läckor, rengöring regelbundet, att bevara växter och plocka upp skräp.