Sätt att fräscha upp en våt matta Pad

Sätt att fräscha upp en våt matta Pad

Om en matta pad blir våt kan det vara en katastrofal situation. En våt matta pad leder snabbt till mögel, mögel och konstiga lukter. Det finns flera sätt att fräscha upp en våt matta pad. För bästa resultat, Använd flera eller alla metoder för att eliminera någon chans för stinky eller unken lukt i din matta stoppning.

Ta bort vatten

Ta bort vattnet från mattan pad inom 48 timmar efter utsläppet. North Carolina förlängning rekommenderar att mattan stoppning mättad med vatten längre än 48 timmar ersätts. Ta bort mattan över stoppningen genom att dra upp nubb från väggen och rullar det upp. Använda en våt-torr vakuum för att suga ut så mycket vatten från pad som möjligt. Placera en fläkt i rummet och ge stoppning så mycket cirkulation som möjligt.

Eliminera mögel

Kontrollera om mögel på mattan stoppning. Leta efter små svarta fläckar av mögel eller mögel på stoppningen. Eftersom mattan stoppning är ofta gjorda av en blandning av olika färgade cellplast, kan det vara svåra att upptäcka. Använd ett förstoringsglas vid behov till söka för mögel. Om mögel förblir i dynan, kommer sedan det sprida sig och orsaka lukt problem och eventuellt vissa hälsoproblem i framtiden. Använd en lösning av en del blekmedel till fyra delar vatten för att döda någon mögel.

Sanera Pad

Ta någon mögel, tvätta hela plattan med en sanitizing lösning och metoden heta extraktion med en matta renare. Använda kokande vatten för bästa resultat. Snabbt torka ut pad med en våt-torr vakuum och luft cirkulation med öppna fönster och fans. Sanera inte pad under en våt eller mulen dag. Sommar- eller våren dagar fulla av solsken är bäst. Inte ersätta mattan tills golvet under kudden är helt torr och toppen och botten av pad är torra.

Fräscha Pad

Spraya ytan av mattan plattan lätt med en trasa-fräschar spray. Denna doft kommer att dröja kvar i mattan plattan och är mycket trevligare att lukta än mögel eller djurs urin. Låt mattan plattan torka helt innan du byter mattan över den. Ersätta mattan tillbaka över pad och lägga fram det på plats i rummet. Spraya regelbundet mattan och stoppning med rum-fräschar eller trasa-fräschar spray med några veckor att hålla pad fräschas.