Sätt att få rostiga bultar av

Sätt att få rostiga bultar av

Om hittas på ett fordon, hemma eller utomhus, kan en rostiga bult fördröja något projekt. Tack och lov, en rostiga bult är ett lätt problem att erövra med rätt verktyg och lite tålamod. Tålamod här är nyckeln att se till att du inte kommer att bryta bulten av, vilket leder till ett ännu större problem.

Pensla den rostiga bulten med en stålborste till bort korrosion eller flingor rost.

Spraya bult och mutter med WD-40. Om rostiga bulten hittas i ett område som måste vara ren, placera en handduk runt bulten.

Vänta minst 10 minuter för smörjmedlet att sippra in runt bulten. Kom ihåg, om bulten har varit där tillräckligt länge för att rosta, det inte kanske kommer gratis lätt. Det är bättre att lämna bulten under en längre tid än bryta det och har ett större problem på händerna.

Återanvända smörjmedlet i området om det verkar vara sjunka in i trådar av bulten.

Vrid skruven med en skiftnyckel eller tång. Om du har en långskaftad nyckel, är det användbart i denna situation att skapa mer inflytande med lätt tryck.

Återanvända smörjmedlet och upprepa processen om bulten inte bryter gratis. Om det fortfarande är fast, torka området rent och vänta tills den är helt torr.

Tända en acetylen eller propan fackla och håller lågan över muttern.

Aktivera mutter med en skiftnyckel eller tång. Det bör nu komma fri, så att du kan ta bort rostiga bulten.