Sällsynta vårblommor

Sällsynta vårblommor

Enligt Maryann Underwood Underwood trädgårdar i Woodstock, Illinois, är nästan 98 procent av alla växter som odlades i trädgården i 1900 nu utdöda. Många av dessa sällsynta blommor är vårsorter. Dagens moderna trädgårdsmästare återuppfinna trädgården för att vara en återspegling av förflutnan. Heirloom blommor och grönsaker gör comeback i distinkta i världens trädgårdsarbete. Även sällsynta, är det möjligt att hitta vintage vårblommor att lägga till en färgglad touch till trädgården.

Tennesse rudbeckia

Enligt US Fish and Wildlife kommissionen anges Tennessee rudbeckia (även känd som Echinacea tennesseensis) som en utrotningshotad art. Denna växt växer upp till 24 inches i höjd och funktioner daisy-formade rosa lila blommor med en brun central kon.

Snowdrop Daffodil

Snödroppe (kallas även Galanthus spp.) är extremt sällsynt. Denna lampa producerar en 6-tums växt och små vita droppformade blommorna som hänger nedåt.

Cherry Pie växt

Denna heliotrop (kallas även Heliotropium hjärtglykosider) kan växa upp till 48 inches. Lila-blå blommorna har en söt vanilj doft.

Olika Crocus sorter

Det finns många crocus sorter som anses sällsynta. En av de tidigaste blommande lökarna av våren, sällsynta sorter att överväga inkluderar Gargaricus ssp. herbertii, som producerar en stor orange-gul blomma, och hadriaticus var. parnassicus, som visar stora vita blommor med röda sidorna.

Svart utedass Stockros

Stockros är en traditionell växt för stuga trädgårdar. Svart uthus (kallas även Alcea rosea) har en djupt lila blomma som nästan blir svart mot mitten. Några växter som är tillgängliga enligt uppgift ner från poster och utsäde samling av Thomas Jefferson.

Cherry Elaeagnus

Detta blommande buske växer upp till 9 fot och blommar i April. De doftande blommorna producerar små ätbara frukter i juli. Cherry Elaeagnus (kallas även Elaeagnus multiflora) var en gång en gemensam anläggning i stugan trädgårdsskötsel.

Vilda påsklilja

Den mest eftertraktade sällsynta daffodil tillgängliga är de vilda påsklilja (även känd som Cyclamineus). De klargula blommorna är långa och smala med fullt bakåtböjda kronblad. Det är mycket annorlunda från den traditionella påsklilja som finns i de flesta nuvarande trädgårdsdesign.

Colchicum Kesselringii

Denna sällsynta fjädra växten har kalk-formade, vita blommor på en dvärg-storlek anläggning. Denna växt har smala blad med lila striping.

Allium Peninsulare

Denna sällsynta lök växt har en slående ametist-lila blommor på korta stjälkar i slutet av våren.