Sällsynta öknen blommor

Sällsynta öknen blommor

Öknen är en unik biome där växter måste anpassa sig till långa perioder utan vatten och extrema temperaturer som kan gå från farligt varmt i dag till iskallt på natten. Öknen är hem till sällsynta blommor, växter som är ofta osynliga människor som lever utanför detta ekosystem, samt växter som är även sällsynta i öknen.

Natt - blommig Cereus (Peniocereus greggii)

Natt - blommig cereus (Peniocereus greggii), även känd som drottningen av natten och rådjur-horned kaktus, är en sällsynt öknen blomma i delar av New Mexico, Texas och Mexiko. Det har fått sitt namn för sina vita blommor som är 2 till 4 inches i diameter och kan växa till 8 inches lång. Dessa doftande blommor ses sällan eftersom de bara blommar i juni och på natten. Enligt University of New Mexico, ses natt - blommig cereus oftast växer genom buskar, som de använder för stöd. Anläggningen är i riskzonen eftersom samlare har mer eller mindre eliminerat det från dess original-livsmiljö.

Tre centrala

En annan sällsynt öknen blomma är tre hjärta (Tricardia watsonii), enligt Arizona infödda Plant Society. Denna sällsynta växt Funna i Mojave-öknen, och har små blommor. Dessa blomningar är formad som en klocka och är färgade vita eller grädde med lila markeringar. Tre hjärtat blommar bara April och maj, innan öknen blir för varmt. Som natt - blommig cereus ses tre hjärtat ibland växer under buskar. Enligt Arizona infödda Plant Society växer anläggningen på sandig lerjord flats och bergssluttningar på höjder av 2 000 till 3 500 fot.

Orocopia salvia

Orocopia salvia (Salvia greatae) är en vintergrön buske som uppstår endast i vissa delar av Kalifornien. Enligt Kalifornien infödd Plant Society är Orocopia salvia en sällsynt art. Kallas även lavendel sage, det finns i både Mojave och Sonora öknarna. Växterna blommar i lila skott i mars och April. Det finns andra arter av Salvia i området, men är ingen lika sällsynt som Orocpia Sage. Anläggningen finns oftast i hög öknen av Orocopia bergen och Chocolate Mountains.