Sällsynta blommor

Sällsynta blommor

Titta runt på våren, kan det verka som blommor dyka upp överallt--från trädgårdar till fälten till vägkanterna. Många av dessa käck blommar är relativt vanliga och växa från kust till kust. Vissa blommor är så sällsynta, men att de inte överleva i vilt och återstår endast tack vare bevarandeinsatser. Andra fortfarande växa i naturen, men är så svårfångade några människor någonsin kommer att se dem.

Middlemist's Red

Med enda överlevande exemplar i England och Nya Zeeland, är den Middlemist Red en av världens mest sällsynta blommor. Kom till Storbritannien från Kina av explorer John Middlemist, enligt The Guardian, gjordes blomman utdöd i Asien så länge sedan. Efter att ha överlevt bombningarna under andra världskriget, räddades blomman av frivilliga som rensade upp en förstörda vinterträdgård, enligt tidningen. Djup rosa och som liknar en ros i full blom, den Middlemist Red är en typ av camellia, en blomma som beskrivs av International Camellia Society som "vintergröna och långlivad, ljusnar trädgårdar med deras Blom från hösten till slutet av våren." Förlagan i Förenade kungariket är över 200 år gamla och har stora, många-petaled blommor och små, glänsande gröna blad.

Franklinia Alatamaha

Franklinia alatamaha, även känd som Franklin trädet, upptäcktes i Georgien under den senare delen av 1700-talet. Uppkallad efter statsman Ben Franklin, anläggningen har länge varit utdöd i vilt, och inga vilda exemplar har hittats sedan dess upptäckt av botaniker John och William Bartram, enligt webbplatsen träd Trail. Blommorna växer på "yviga växter mindre än 20 fot lång, ofta med flera stammar," enligt träd Trail, och blommorna är vita med ett kluster av orange ståndare på deras center. Blommorna blommar i slutet av sommaren och kan kräva veckor till månader till fullt öppen, innan kronbladen vända röd-orange och ramlar av som de dör.

Ghost Orchid

En av de mest sällsynta arterna av orkidé, orkidé spöket växer i Kuba och en liten lapp i sydvästra Florida swampland. En skyddad art enligt Corkscrew träsket helgedomen, blommorna bara släppa deras doft på natten och kan endast vara pollineras av den gigantiska sphinx moth, som har en extra lång SNABEL kan nå djupt inne i den vita blossom. Komplicera frågan ytterligare, kommer frön av ghost orchid bara växa om de landar på en trädstam som omfattas av en särskild art av mossa. Ghost orkidéer är så namngivna som de är kopplade till 400 - 500-åriga cypresser av tunna, svårt att se rötter som smälter in i omgivningen, vilket gör det verkar som om blomman flyter som ett spöke. Växten blommar upp till två veckor på tid och kan släppa flera blommor innan dvala under flera år.