Sällsynta blommor som växer i snön

Det är ovanligt att se en växande blomma omgiven av snö. Poeter och berättare har använt bilden av en perfekt blomma mot nyligen fallna snön som en metafor för något oväntat och underbar. Det kan låta som en myt, men det är möjligt. Några blommor växer även i snö, men det tar en kombination av kalla-härdighet och naturliga vintern blommande eller tidigt blommande mönster till detta fenomen att hända.

Annueller

Frost-hardy, vinter-blommande ettåriga växter planteras varje höst och blossom följande vinter och tidig vår. Ringblomma (Calendula), fingerborgsblomma (Digitalis), pansy (Viola) och larkspur (Delphinium) tål lätt frost, minusgrader och fortsätter även att växa i lätt snö. Tung snö kan frysa eller kväva blommor, men kylan-hardy annueller är resistenta mot vintertemperaturer. Varmt väder kommer sannolikt att orsaka mer skada än kalla dessa blommor.

Blommande buskar

Många buskar blommar på vintern. Witchhazel (Hamamelis x intermedia) blommar i tidigt januari och februari med röda, gula eller orange blommor. Viburnum "gryningen" blommar från November till mars med vita blommor. Andra vintern blommande buskar inkluderar wintersweet (Chimonanthus blå Lilja) och vintern kaprifoler (Lonicera fragrantissima). Sweetbox (Sarcococca) är en vintergrön buske som blommar i januari. Andra evergreen, vinter blommande buskar inkluderar vintern Daphne (Daphne odora) och jul box (Sarcococca ruscifolia).

Snow Crocus

Snow crocus (Crocus chrysanthus) namnges för dess förmåga att blomma upp genom snön. Snow crocus är några av de första våren underbyxor. Native till Balkanbergen, blommorna är mycket kallt-hardy och tolerant av snö och is. Snow krokusblom i ett brett utbud av färger, inklusive gul, vit och orange.

Sällsynta vintern underbyxor

Mindre-common vintern blommande blommor inkluderar snö trillium (Trillium nivale). Snow trillium kan vara svårt att se om snön är djupt eftersom blommorna är vita och denna växt växer bara 6 inches tall. Snow trillium blommor i februari och mars. Snödroppe (Galanthus) växer från glödlampor. Blommorna, som ser ut som vita klockor, börjar blomma i mitten av januari. Snödroppar har tuffa lilla blad som tränger igenom snön för att tillåta blommor att växa.