Säkra skyddande beläggning för Planter lådor

Säkra skyddande beläggning för Planter lådor

Attraktiva lådor fyllda med färgglada växter lägga en hel del charm till ett hem. När du har gjort investeringen i rutorna, ska du se till att de fortsätta leta bra och senast under lång tid. När beslut fattas om en skyddande beläggning, anser inte bara utseendet på planter, men också material för din familj säkerhet. Läs den förebyggande information på etiketten innan du bestämmer vilken produkt du använder.

Olja

Naturliga klar sådan linolja eller tung olja är bra val att skydda din trä planter, särskilt om du vill visa träfibrerna. Båda är giftfritt och göra träet vattenresistent. Olja-lack kombinationer som nordiska olja eller teak olja finns också alternativ. Helt enkelt gnugga olja på trä med en trasa. Upprepade ansökningar behövs för att säkerställa tillräcklig fukt skydd. Ren planteringskärl lådor och återanvända oljan slut årligen.

Lack

Försök lack för en hållbarare och mer långvarig finish. Lacker vanligtvis är en kombination av linolja eller tung olja, en kåda som polyuretan och ett lösningsmedel såsom sprit eller förtunning. "Spar", eller marine-grade lacker, är utformade för exteriör användning i fuktiga förhållanden och inkluderar en UV protectant. Vattenbaserad akryl lacker finns också, som är mindre giftiga att hantera och lättare att städa upp och släpper ut lägre VOC (flyktiga organiska föreningar).

Färg

Beläggning dina krukor med yttre husfärg kan du matcha dem till färg på ditt hus för ett enhetligt utseende. Du kan välja mellan latex akrylfärg och oljebaserad färg. Latexfärg torkar snabbare, lättare att städa upp och släpper ut mindre giftiga gaser än oljebaserad färg. Oljebaserade färger bildar en tålig yta mot nötning, men de bryts ned mer snabbt i solljus. Alltid Applicera ett eller två skikt primer före målning.

Andra alternativ

Om du har ännu inte byggt eller köpt din planteringskärl lådor, överväga att använda naturligt resistenta mot röta eller behandlade woods. Trä som behandlats med hårdkromaterat koppar arsenate (CCA) är allmänt tillgänglig och varar i många år utan någon extra skyddande beläggning. Använd inte behandlat virke för odlare som innehåller mat grödor. Använd i stället förfalla-resistenta woods som ceder, furu, teak eller cypress. En annan metod för att skydda din planter är att använda en plast liner för att förhindra att jorden kommer i kontakt med trä.