Saker att kontrollera i en översvämmad källare

En översvämmade källare är en dyr huvudvärk på bästa och en hälsorisk i värsta fall. Efter omedelbar rensningen måste du ta reda på vad har skadats bortom reparation i källaren av översvämningarna. Tyvärr, om floden var mycket svår eller innesluten avloppsvatten, kan detta vara nästan allt.

Mattan

Om du har en färdig källare, eller en gillestugan eller den i källaren, kan du ha en matta på golvet. Om det var en allvarlig översvämning, där avloppsvatten blev blandat med svämvatten, du förmodligen inte vill ha mattan i huset längre. Om det var översvämmad med relativt rent vatten, och det är en mycket speciell matta, kan du kunna rädda det genom att låta det torka rengöras.

Ugn

Många ugnar installeras på block i en källare, så de inte kommer att påverkas av en tillfällig flod av 4 eller 6 inches. Om du har upplevt typ av översvämning som fyller en källare, är din ugn nog allvarligt skadad. Efter alla vattnet avtar, ta tillgång till dörren av ugnen och sätta en fläkt i källaren eller krypgrund torka saker ut så mycket som möjligt. Om din ugn var gammal, kan det vara en bra tid att ersätta den. Har en ugn expert granska det och rekommenderar reparationer eller utbyte. Minst sagt, kommer du förmodligen behöva ersätta elektriska komponenter.

Kloakledningen

Efter att vattnet har sjunkit undan, ta en ordentlig titt på ditt avloppsrör, avlopp och andra källaren VVS. Har någon kör vatten på övervåningen och spola toaletten medan du observera röret i källaren. Så länge som det inte fanns någon förskjutning av ditt hus eller stora föremål flyter runt, din kloakledningen bör vara okej, men du måste bekräfta att innan du lägger några pengar till reparationer i källaren.

Ägodelar

Många människor använder källare för förvaring, och beroende på vad du har där, mycket av det kan förstöras i en flod. Ägodelar som lagrats i en förseglad plastbehållare kommer förmodligen överleva, som kommer att plast och vattentät objekt. Böcker och kläder kan behöva kasseras. Leta efter mögel bildas efter en översvämning på objekt som fanns i källaren och på väggar, golv och tak.