Så här ser när din Sump Pump utfyllande

Med en sump pump installerad och operativa i källaren är viktigt om du bor i ett klimat med en betydande mängd regn. En låg punkt under ditt hem blir fuktigt under en längre nederbörd, sump pump börjar pumpa vattnet i sin tank då ut genom ett rör, vanligtvis till ett område på kort avstånd från ditt hus. Sump pumpar har tryckgivare som slår på automatiskt vid behov. Det är lätt att se när din sump pump är att fylla.

Instruktioner

•Kontrollera din sump pump när regn runt ditt hus är tung och utökade. En sump pump är inte troligt att fylla upp under en kort dusch men kommer sannolikt att börja fungera när regnet är tung och konsekvent.

•Lyssna för sump pumpen för att slå på. Även om du inte kanske kan höra sump pumpen börja arbeta från på andra håll i ditt hem, kan du ofta höra det hela källaren och definitivt när du är i samma rum som pumpen. Beroende på ditt hem ledningar, kan lamporna dämpa något när pumpen svängar på så se upp för denna ledtråd.

•Ta bort locket från sump pump. Beroende på vilken stil för din pump, locket kan fästas med skruv eller flikar eller kanske bara sitta ovanpå pumpen. När du tar bort locket, lyser en ficklampa in i reservoaren att se om du kan upptäcka vatten. När du ser vattnet, vet du sump pump är att fylla.

Tips & varningar

  • Om sump pump fyller upp men inte börjar pumpa vatten ut, har du en översvämning på händerna. Gröp ur så mycket vatten som möjligt in hinkar som det stiger och kontrollera sedan att sumpen pumpen är inkopplad ordentligt. Om den sump pump filter är korrekt installerade, ska pumpen inte blockeras; om de inte är, kunde en blockering inuti pumpen närvara. Om du är bekant med driften av pumpen, prova att ta bort den och kontrollera om en blockering. Annars ringa en rörmokare.