Rue växter & japanska skalbaggar

Rue växter & japanska skalbaggar

För århundraden, Ruta graveolens, eller gemensamma rue, har varit känd för sin starka lukt. Detta delvis vintergrön buske, hemma i Sydeuropa, ansågs under medeltiden att stöta bort häxor, enligt Botanical.com. I dag vet vi att rue har förmågan att avvärja japanska skalbaggar, att hålla dessa destruktiva insekter från anbud växter. Genom att följa några viktiga metoder, kan du utnyttja detta kraftfull ört och få det att fungera i din trädgård.

Rue identifiering

Rue är en sun-älskande, torka-tolerant vintergrön buske som kan växa till att bli två fot lång. Dess små, blågröna blad är ovala eller droppformad och avger en starkt bitter lukt. Rue blommar på sommaren sträcker sig ut i höst, med gula blommor på höga stjälkar. Det är en härdig växt som växer i olika villkor, tolerera temperaturer så låga som -5 Fahrenheit (-20.5 Celsius).

Japanska skalbaggar

Japanska skalbaggar är små--ca 1/2 tum lång--med ett metalliskt grön kropp och koppar-färgade vingar. De är oftast ses i sommar och kan hittas på blad, frukt eller stjälkar, där de slukar allt i sin väg. "Skeletterad" bladen är ofta ett tecken på japanska beetle angrepp.

Historia av Rue

Rue växter har använts som läkemedel för att behandla sådana varierande åkommor som matsmältningsbesvär, hysteri, reumatism, sömnlöshet och mensvärk, enligt FlowerSociety.org. Men anläggningen kan vara giftiga vid förtäring och röra vid blad eller frön kan orsaka hudirritation liknar poison ivy. Det har också länge använts som en motbjudande för insekter, däribland den japanska beetle.

Historia av den japanska Beetle

Enligt den amerikanska jordbruksdepartementet, japanska beetle eller Popillia japonica Newman, sågs först i USA 1916. Utan naturliga predatorer att kontrollera den småkryps tillväxt, japanska beetle befolkningen snabbt växte och spred sig över hela USA. I dag kallar USDA japanska beetle "den mest utbredda turf-gräs pest i Förenta staterna."

Trädgårdsskötsel med Rue

Rue är är inte en lämplig följeslagare anläggning för allt i trädgården. I synnerhet är rue inte lämplig för plantering nära gurka, basilika, kål eller salvia. Rekommenderas för användning runt hallon, rosor, jordgubbar, fikon och lavendel. Det kan även odlas som en gräns, att skapa ett hinder av något slag runt en trädgård eller säng att hålla japanska skalbaggar i schack.

Varningar

Rue bör inte hanteras av gravida kvinnor, eftersom det har ansetts kunna framkalla abort. Rue kan också vara ett kräkningscentrat, orsakar kräkningar. Kontakt med rue blad, kan särskilt om krossade, orsaka hudreaktioner allt från mild, kliande utslag till ökad ljuskänslighet och orsakar smärtsamma blåsor eller Bränn-liknande skador när den utsätts för solljus.