Rotsystemet av en gråtande Crabapple träd

Rotsystemet av en gråtande Crabapple träd

Taxonomiskt, är ätbara äppelträd och crabapple träd praktiskt taget samma anläggning, av släktet Malus, skiljer sig endast något i blomma färg, blomtid och storleken på frukter produceras. Medan de mindre frukterna crabapple träd är ätliga, de odlas främst som prydnadsträd med exceptionella våren blomma visar. Endast några crabapple träd sorter gråter vana, med en domelike siluett och hängande grenar, som smält Lava, Red Jade, Mary Potter och vit kaskad.

Rotzonen

Även om det kan göra en enkel belysande bild, har crabapple träd inte en underjordisk rotsystem som speglar stammen och förgrenade struktur av lummiga trädkronorna. I stället växa rötterna ut radiellt från stammen väl utom räckhåll för filialer i en silhuett ungefär som en pizza pan eller cirkel tenn. Gråtande crabapple träd utveckla rötter som sträcker sig 5 till 20 fot utanför den bortersta räckhåll av grenar. Dessa rötter växer ut i marken inte skyddad från regn av dess kapell och där nya bevattna och den närande källor finns.

Djup

En crabapple träd utvecklar ett ganska grunt, förgrenade rotsystem som är främst i topp 18 inches av jord. En tillfällig rot kan växa nedåt till fungera som en stabiliserande ankare rot, men sammantaget rötterna flay ut nära ytan för att absorbera regnvatten och näringsämnen som rinna ner från ruttnande organiskt material. Crabapples växer i bevattnade trädgård sängar växer rötter närmare till ytan jämfört med träden i torrare förhållanden. Rötter bo i markens nivåer som ger gott om fukt, värme och näring och växa djupare endast när resurserna är knappa.

Grundstammen

Crabapple träd sprids inte av utsäde. För att bevara den genetiska egenskaper sorten, göra trädgårdsodlare gren sticklingar, som är kloner av den överordnade trädet. Dessa sticklingar kan vara rotade eller ympade på rötterna till en annan apple eller crabapple växt. Grundstammar som används på crabapple träd sticklingar kan förbättra den nya anläggningen kallt och sjukdom toleranser, samt orsaka ympade styckning ovanpå det att växa med en hämmad eller dvärgväxta vana. Om det finns en horisontell ring ärr på trädets stam, är chanserna trädet resulterade från ympning ett klipp på en annan grundstam.

Förbättra hälsan

Gråtande crabapple träd rötter fördel när växer i en smulig, bördiga och fuktig men väldränerad jord. Fuktig jordar leder till svamp ruttna rötter eller stammen bas medan knastertorr jordar betona trädet, orsakar för tidig blad drop och gren ramorum. Att placera en 3-tums organiska kompostmaterial lagret över jorden hjälper till att hålla rotsystemet friska. Kompostmaterial sparar markfuktighet, nyanser och kyler marken i sommaren, hindrar ogräs och förmultnar frigör näringsämnen för rötterna att absorbera och distribuera hela trädet.