Rostfritt stål rengöring Tips

Rostfritt stål rengöring Tips

Rostfritt stål har blivit ett mycket populärt val för köksmaskiner i de senaste åren. Dess hållbarhet och estetik gör den idealisk för såväl kök som andra delar av hemmet. Att hålla det rent är viktigt att bibehålla det estetiska överklagandet. Det finns några tips som gör rengöring rostfritt stål lättare och effektivare.

Vatten och trasa

Ett mycket enkelt sätt att rengöra och underhålla rostfritt stål är en ren bomull trasa och varmt vatten. Helt enkelt torka med en fuktig trasa och sedan följa upp med en torr trasa, torka i samma riktning som de polska linjerna. Detta är effektivt när stålet är endast lätt smutsigt med damm eller smulor.

Tvättmedel och tyg

Om rostfritt stål är smutsigare eller smuts är något fastnat på, kan sedan använda en mild diskmedel med varmt vatten och trasa vara effektivt. Var noga med att spola med en ren, fuktig trasa och följa upp med en torr trasa för att minska eventuella vattenfläckar.

Glasrengöringsmedel

Rostfritt stål har en tendens att Visa fingeravtryck. Alla med små barn kommer att berätta om sina rostfria kylskåp är täckt med små fingeravtryck. Glas renare är mycket effektiv på att ta bort fingeravtryck. Bara spraya på och torka av med en torr trasa.

Rostfritt stål renare

Om din rostfritt stål ser tråkig från repor eller fläckar då ett rengöringsmedel speciellt konstruerade för rostfritt stål kan hjälpa. Detta kan oftast hittas i rengöring delar av maskinvara, livsmedelsbutiker eller andra butiker där rengöringsmateriel finns tillgängliga. Dessa städare är antingen torkas eller sprayas på och sedan poleras med en ren trasa.

Alternativa möjligheter

Det finns några olika alternativ för att rengöra rostfritt stål som inte kanske är på toppen av du lista men bör övervägas. Vinäger, club soda och oliv eller babyolja är alla produkter som kan användas för att ta bort streck och göra stål glans.