Roliga fakta om bandslip

En bandslip är ett kraftfullt verktyg som främst används till sand ner trä och andra material. Vissa bälte sanders är stora, stillastående delar av utrustning, medan mindre versioner säljs som handhållna verktyg för mindre jobb.

Bälte storlek

Slipning bälten är mellan 2 1/2 inches till 4 inches bred, men den vanligaste storleken är 3 inches bred. Bälte sanders som använder 4-tum hela bälten är större, eftersom de kräver mer makt att effektivt rotera bredare bältet.

Hur man använder en bandslip

Handhållna bälte sanders har en trigger på greppet, vilket gör det enkelt för användaren att sätta dem på och stänga som behövs. Handhållna slipmaskiner är tryckte och drog över ytan för att få en jämn yta. Större, stillastående bälte sanders har en switch som är vänt på och av, och det material som skall slipas lyfts och pressas mot bältet.

Hur de fungerar

Bältet sitter tätt över en serie av driva block, som roterar slipning bältet. Beroende på det arbete som utförs, kan en mängd olika slipning bälten användas, allt från mycket grovt grus för snabb slipning till fina grus för en jämn yta slipning.