Röd vind prydnads gräsväxter för trädgårdar

Röd vind prydnads gräsväxter för trädgårdar

Röd vind prydnads gräs är en typ av japanska hakone gräs (Hakonechloa makro). Även känd som Beni-kaze (japanska för röd vind), har den fast grönt gräs blad som ändras till röda på hösten. Hakone gräs har intressant vana att böja alla dess blad i samma riktning, så när massangrepp, det ser ut som en ström går genom trädgården. Sensommaren blommorna är oansenliga. Röd vind gräs växer 18 till 24 inches tall.

Med röda vind gräs i landskapet

Röd vind gräs sprider men är inte invasiv. Använda den som ett ogräs-bevis marktäckande för sol eller skugga, beroende på var du bor. Eftersom den trivs i fuktig jord, University of Kentucky rekommenderas det nära mosse eller vatten trädgårdar. Röd vind gräs fungerar också bra i naturaliserad områden och i rock trädgårdar, liksom i skuggiga perenn sängar. Det gör en bra container växt, också. Ska du plantera den där du kan beundra den flammande röd höstfärg.

Kulturella förutsättningar

Röd vind gräs är härdig i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9. Det växer bäst i en cool sajt, så medan det kan ta full sol i nordliga områden, North Carolina State University rekommenderar placering i skuggan i södra USA. Plantera hakone gräs i fuktig, väldränerad jord. Berika jorden med organiskt material, såsom kompost eller välruttnad gödsel, före plantering. Att kommer behövas kompletterande vattning under långa torra perioder. Om avdelningen är nödvändigt, göra det under våren. Hakone gräs är sällan besväras av insekter eller sjukdom, enligt perenn växt Association.

Följeslagare växter

Hakone gräs ofta används i japanska trädgårdar för att ge en illusion av rörelse, eftersom dess lutande växtsätt gör att det ser likadana strömmande vatten, eller som om en vind har blåst genom. Den kombinerar väl med de fina bladen av små evergreens som buxbom (Buxus) eller små-blad hollies (Ilex). Röd vind gräs långa blad också göra en bra textural kontrast till hosta's stora blad. Röda Wind är en bra följeslagare anläggning för ormbunkar, blödande hjärtan (Dicentra) och lady's mantel (Alchemilla), också. Överväga att plantera det i kombination med gula blad olika hakone gräs, H. macra Aureola. För bra höst färgkombinationer, plantera den nära rosa eller vit, hösten blommande japanska anemoner (Anemone x hybrida), eller bredvid leadwort (Ceratostigma plumbaginoides), en annan skugga-älskande marktäckande, som har mörkt blå blommor och röda blad på hösten.