Röd Cypress träd fakta

Röd Cypress träd fakta

Den röda cypress träd, Taxodium distichumis, vetenskapligt kallas är en redwood hemma i Texas. Trät av trädet är mycket stark och används ofta i byggandet av båtar. Förutom dess hardwood finns det flera andra intressanta röda cypress fakta.

Namn

Den röda cypress har många andra namn som det får. Det är känt som bald cypress, södra cypress, Gulf cypress, gul cypress, swamp cypress och vita cypress. Louisiana har heter bald cypress som dess stat träd.

Egenskaper

Den röda cypress är konformat och når 120 till nära 150 fot hög. Dess grenar spreds till 12 fot i bredd. Den högsta av de röda cypresser ligger i Virgina. Det är 144 fot lång. De tunna blad likna mycket Barr. Trädet blommar och har kottar.

Odlingsförhållanden

Den röda cypress är en härdig träd som växer i lera och lera samt jordar. Det verkar gilla våta och fuktiga utrymmen. Men gör det också bra i torrare områden. Trädet har fullt solljus.

Läge

Den röda cypress är populärt i Texas. Det finns även i östra USA, från Delaware till södra Florida.

Livscykel

Den röda cypress blommar på våren. Det är Texas första träd att förlora blad på hösten. Det är inte ovanligt för trädet att live 600 till eventuellt 1200 år. Kottarna av detta träd kan innehålla endast ett fåtal eller mer än 30 frön.