Rengöringsprodukter avsedda för ett renrum

Ett rent rum är en specialiserad utrymme där innehållet i rummet, inklusive partiklarna i luften, är starkt reglerade till att virus, bakterier och andra material tillåts inte i utrymmet. Rena rum används ofta i medicinsk forskning samt tillverkningsprocesser, och det är viktigt att hålla den renrum miljö strikt kontrollerade och brusfritt. Flera rengöringsmedel används för renrum för att förhindra kontaminering av främmande ämnen.

Högeffektiv partiklar luftfilter

En högeffektiv partiklar luftfilter eller HEPA filter, effektivt filter luften för att eliminera förorenar från rymden. HEPA-filter kan filtrera partiklar så liten som.3 mikron och har en minsta partikel-kollektiva effektivitet på 99,97 procent. Partiklarna filtreras kan komma från material i rummet, färg från väggarna eller taket, flingor av skinnet av en mänskliga kroppen om det inte täcks tillräckligt, hår och kläder skräp. HEPA-filter måste köra hela tiden att hålla luften och totala miljön strängt reglerad.

Renrum våtservetter

Våtservetter är användbara för renrum underhåll eftersom de är ordentligt förpackade och kemikalier som används i dem kan enkelt regleras. Det finns olika nivåer av rena rum och våtservetter måste uppfylla nödvändigaste för att rena rum nivå. Många våtservetter är gjorda av polypropylen tyg som behandlas med en blandning av 70% isopropylalkohol och 30 procent utspädd vatten. Våtservetter är sedan steriliserade med gammastrålning som ytterligare skydd mot kontaminering.

Renrum Mop

Ett rent rum moppen är en mopp som är specifikt utformade och sanerade för renrum användning. Det sanerar ytbehandlar det Rengör utan sprider material på golv eller väggar i processen. Rena rum är typiskt torkade ungefär var fjärde timme för att säkerställa att alla ytor är sanerad och det finns ingen risk för kontaminering. Renrum moppar måste underhållas noggrant se till att de inte blir smittade med partiklar eller skräp och sprida denna kontaminering i hela rummet. Det är därför renrum moppar är utformade för att fånga skräp in sitt material utan att sprida den.