Rengöringsmedel för skiffer på ett hus

Hemgjord rengöringsmedel kan du ta bort fläckar från skiffer på ditt hem. Skiffer är en natursten som är känslig för mild sura rengöringsmedel som tillverkas med vit vinäger. Gör din rengöring lösning hemma för att spara pengar och för att kontrollera kemikalieanvändningen i ditt hem.

Väteperoxid

Utspädd väteperoxid är ett milt alkaliskt rengöringsmedel som rengör skiffer utan att skada den. För att späda ut det, blanda 1 del väteperoxid med 3 delar vatten. Detta kommer att försvaga det nog så att det är säkert att använda. Spraya lösningen på skiffer och skrubba smutsen bort med en mjuk borste.

Bakpulver

Bakpulver är en annan naturlig alkaliskt rengöringsmedel. Bakpulver är mat kvalitet, så det är säkert att använda runt barn och husdjur. Tillsätt tillräckligt med vatten till bakpulver att göra en tjock pasta samma konsekvens som tandkräm. Skrubba bakpulver pasta in i fläckar som du inte kan ta bort med andra rengöringsmedel. Bakpulver ska fungera som ett mycket milt slipande ta bort fläcken.

Varmt vatten

Du kan använda vanligt varmt vatten för att ta bort fläckar och smuts från ytan av skiffer på ditt hem. Använd inte högtryckstvätt som den kan grop och spricka skiffer. För att rengöra skiffer, använda ett lågt tryck munstycke på din slang och spraya hela området. Försiktigt skrubba smutsen bort med en mjuk borste borste. Använd aldrig tråd borst eller styv borst som de kommer att repa skiffer.

Tvättmedel

Använda flytande diskmedel för att ta bort fläckar. Detta är särskilt användbart om du har fettfläckar som du inte kan ta bort med väteperoxid, bakpulver eller vanligt vattenlösning. Tillsätt flera droppar av tvättmedel som varmt vatten tills vattnet är diskmedel. Gälla skiffer med en mjuk borste borste rengöringsvätska.