Rengöringsmedel för skåp hårdvara

Skåpet hårdvara är att skåp vilka smycken är att en outfit, kraftigt förbättra det övergripande utseendet på ditt skåp. Över tiden, dock ta fukt, smuts och fett en vägtull på dina skåp hårdvara. Några enkla rengöring lösningar för skåp hårdvara och några armbåge fett gör att städa ett kick och även kommer att förlänga nyttjandeperioden.

Förbereda

Det är viktigt att ta bort maskinvara från skåp innan du rengör den. Detta är nödvändigt inte bara att göra ett effektivt jobb men också eftersom rengöring produkter, polska och vinkar av skurning kan skada skåp. Skruva loss och ta bort alla skåp knoppar och låda drar. Skruva loss gångjärnen och ta ner skåpdörrar.

Blöt

Lite ljummet vatten i en hink och häll lite mild tvål. Blötlägg skåpet hårdvara i det tvål och vattnet i 30 minuter till en timme. Skrubba lätt varje enskild del av maskinvara med en mjuk borste som en gammal tandborste. Skölj dem i varmt vatten och sedan ställa dem åt sidan att torka. Skruva skåpet hårdvara tillbaka på plats och rehang dörrar skåp.

Tätningsmedel

Idag tillverkas de flesta skåp hårdvara med en beläggning av skyddande tätningsmassa för att förhindra nötning och korrosion. Därför bör du inte hård metall rengöringsmedel eller puts på ditt skåp hårdvara, eftersom det kan skada denna beläggning. Ge några extra skydd till metallytan av maskinvara genom att tillämpa lämpliga polska efter rengöring maskinvara, till exempel mässing renare för mässing knoppar.

Koppar

Över tiden, koppar skåp hårdvara kommer att vanära (oxiderar), särskilt i fuktiga miljöer såsom badrum. Förutom städning det som beskrivs ovan, kan du återställa det till en ljust, glänsande yta med några kök ingredienser. Lös upp 1 tsk salt i 1/2 dl vinäger, och sedan rör i 1/2 kopp allrengöringsmedel mjöl till en pasta. Du kan lägga till mer mjöl för att tjockna pasta. Använd en mjuk, ren trasa gnugga pasta på koppar hårdvara. Skölj av med varmt vatten och låt hårdvara för att torka. Du kan skydda koppar ytan genom att tillämpa en kommersiell koppar polska eller en lack spray.

Underhåll

Efter rengöring skåp hårdvara, torka av den med jämna mellanrum med en torr, mjuk trasa. Detta förhindrar smuts och damm samlas, sparar några städning tid och ansträngning senare på. Konsistens gör för enkel rengöring och underhåll.