Rengöring ull orientaliska mattor

Små områden

Det finns två sätt att rengöra en orientalisk ull matta. En är att rengöra hela mattan och det andra är att plats Rengör. När plats rengöring en liten fläck på en matta, är det bäst att försöka hålla fläcken sprids. Blanda en halv kopp av flytande diskmedel med två koppar vatten och en fjärdedel av en kopp vit vinäger. Använd en trasa för att suga upp så mycket av fläcken som möjligt innan rengöringsvätska. Använd en annan trasa att suga det färgade området och badda i samma riktning som mattan högen. Ta en annan trasa och blot med rent vatten och sedan absorbera så mycket vätska som möjligt med en torr handduk.

Hela mattan

För att rengöra en hel matta, först vakuum både fram och tillbaka och ta det utanför till en uppfart eller några andra hårda ytan. Använd flytande tvål och vatten eller en matta schampo Rengör orientalisk matta. Använda en ren, mjuk borste borste att gnida lösningen i och ren ull. Borsta i raka linjer i samma riktning som mattan högen. En gång rengöras, skölj mattan med vatten. Använd en kavel eller några liknande objekt att långsamt pressa vattnet ur ullen, men inte inte trycker för hårt. Efter majoriteten av vattnet är ute, låt det sitta ute på tork. När taket är torr hitta något bra att placera det på så att det kan vändas upp och ner. Detta sätt undersidan kan noggrant torka också.

Tips

Testa ett litet område med rengöringsvätska innan du använder den på hela ull matta. Tillsats av ättika ska hålla färgerna från att köras, men det finns alltid en möjlighet. Använd inte lösningar som innehåller ammoniak eller andra starka kemikalier. De kommer att skada fibrerna i ull, kunde göra färgerna kör och eventuellt ta bort färgen helt.