Rengöring av traditionella väggplattor

Plattsättning väggarna i ditt kök, kan dusch, Hall eller favorit rum du välja mellan en mängd olika former, storlekar, färger och mönster. Medan många kakel tillverkare producera leveranser gjorda av keramik och vinyl, är traditionellt kakel gjorda av naturlig sten, som sandsten och granit. Dessa stenar är känsliga och måste rengöras noga för att undvika skador.

Regelbunden rengöring

En regelbunden rengöring schema för din traditionella kakel väggar gör övergripande underhåll mycket lättare. Helt enkelt torka dina plattor minst en gång per vecka med en maträtt trasa fuktad i varmt vatten från tvål. Använd vanlig diskmedel eller en specialiserad pH-balanserad renare. Rensa alla spill eller stänker omedelbart innan de har tid att bilda en fläck. För smuts som fastnat i grout lederna, Använd en mjuk borst scrub pensel eller en gammal tandborste för att arbeta bort smutsen. Skölj ytan helt med rent vatten när du har installerat någon tvål produkt som tvålar kan också färga ytan.

Fläckborttagning

Tunga fläckborttagning från sten kakel kan vara mycket svårt. Porösa stenen tenderar att absorbera vad lägger sig på ytan, så för att ta bort fläcken du ofta tränga in till stenen själv. Försök alltid pH-balanserad, professionell kakel rengöringsmedel först för att se om du kan ta bort fläcken utan att skada stenen. Det kan vara nödvändigt, i värsta fall, för att använda en sura kakel renare. Oavsett vad, kommer att syra etch eller skada sten ytan. Följ alla produktinstruktioner noga för att effektivt ta bort fläcken och orsakar så lite skada till stenen som möjligt. Som alltid, skölj ytan noggrant med rent vatten att förhindra att tvål sitter på ytan.

Tätning

Försegla stenen omedelbart efter rengöring är det mest effektiva sättet att hålla ytan ren. Några stenar kommer presealed; de flesta kräver du att täta dem så fort installationen är klar. Tätningsmedlet fyller i porerna i stenen, att hindra dem från att absorbera smuts och fläckar och skära ner på dina rengöring behov. Använd en sten fogmassa som tillhandahålls eller tillverkade av din sten leverantör så att du vet det är effektivt. Dessa används vanligen med en pensel eller roller och kommer att kraftigt förlänga livslängden på din sten.

Andra Tips

När det är möjligt undvika sura rengöringsmedel. Också undvika slipande rengöringsmedel, till exempel stiff-borst borstar, stålull eller pulver-baserade rengöringsmedel. Dessa kommer alla scratch, mar, etch eller annars urholkar stenen ytan. Vissa sten tillverkare eller kakel leverantörer göra kataplasmer, som är som pastor för att avlägsna fläckar från stenar. Dessa måste tillämpas och då få sitta ostört under en viss tid att dra ut fläcken; specifik produkt instruktionerna. Testa rengöringsprodukter, inklusive tvålar och kataplasmer, på en inconspicuous areal av sten, om möjligt, för att fullt ut bedöma skador som det kommer att ha på stenen.