Rengöring av Cement och eldstäder i sten

Metod

Metoden används för att rengöra cement och eldstäder i sten varierar beroende på om det är förseglat eller inte. Om ett tätningsmedel tillämpades på spis stenarna, kan den öppna spisen rengöras mer aggressivt än en spis med oförseglade stenar. Dock eftersom tätningsmedel kommer att skydda stenarna från sotet bygga upp, är det vanligtvis bara nödvändigt att torka stenarna med en trasa doppad i varmt vatten.

Oförseglade stenar

Om stenarna på din spis inte är förseglade, måste du använda en hård borste för att ta bort eventuellt skräp. När du har tagit bort allt du kan, bör du fukta stenarna så mycket som möjligt. Du kan använda en svamp för att göra detta på vertikala stenar. Detta kommer att stoppa stenarna och cement från absorberande kemikalierna som används för att rengöra stenarna.

Lösning

Nästa, blanda 1 kopp vit vinäger, 3 msk diskmedel tvätt och 6 koppar vatten i en hink. Doppa en mjuk borste i blandningen och använda den för att skrubba stenar och cement. Om det finns fläckar på stenar, kan du behandla dem genom att gnugga bakpulver på fläckarna. Se till att du sköljer bakpulver använda vanligt, varmt vatten. Efter det sköljs bort, kan du skrubba området igen med blandningen och mjuk borste.

Förseglade stenar

Fläckar på en sluten sten och cement spis kan behandlas på flera sätt. Mest miljövänliga är att behandla fläcken med en citron. Det gör skiva citron i halv på längden sedan gnugga citron på fläcken. Om detta inte fungerar, kan du försöka bleka fläcken. Men om du gör detta, se till att du testar en liten inconspicuous areal före behandling av en stor synlig fläck. En annan möjlighet är att använda en kalk, kalcium och rostar bort produkt. Om du väljer att göra detta, måste du skölj kemiskt efter med att undvika risk för brand.