Rektangulär blomsterträdgård planer

Rektangulär blomsterträdgård planer

Medan många designers överväga svängda linjer i trädgården mer estetiskt är tilltalande, raka linjer som de i en rektangulär säng ofta normen när det gäller befintliga sängar. Du kanske inte har förmåga eller vilja att förändra formen på sängen, men det betyder inte att du inte kan ha en trädgård som lägger curbvädjan. Trädgårdsdesign i slutändan är upp till din smak, budget och önskad mängd underhåll.

Skugga säng

Om du vill skapa en permanent blomma säng med lite underhåll som ser bra ut år efter år, överväga att designa med träd, buskar och perenner. Välj prydnadsträd som passar storleken på din säng. Referensalternativ som fungerar bäst i ditt växande zon, mark-och solen och närhet till grannar och/eller stiftelser. Blommande träd som hundkäx, blommande cherry och gråt crabapple är populära val, liksom sorter av japanska röda lönnar. Tänk på texturer och färger när designa din säng--om ditt hjärta är på en azalea bush, vill du ha ett träd som skulle blomma samtidigt som den gråtande crabapple eller den pulserande röda blad av den japanska röda lönn ger azalea blommar en underbar bakgrund? Vill du ha intresse i din säng hela året? Välj en barrträd träd eller vintergröna buske som i fokus.

När du har förankrat ditt träd och buske, titta på perenner som älskar skuggan du har skapat. Ormbunkar och hostor lägga mer textur. Blommande perenner som astilbe och blödande hjärta Lägg stänk av färg. Avsluta med en marktäckare som murgröna eller forget-me-nots och du har en rektangulär skugga säng som kommer att hålla igång i år.

Europeiska trädgård

Formella Europeiska trädgård design är den perfekta sofistikerade looken för en rektangulär trädgård säng. Planteras för att ge en gobeläng-liknande effekt på avstånd, är Europeiska trädgårdsarbete inte för trädgårdsmästare som vill skapa ett lågt underhållsbehov utrymme. Annueller som marigold, petunia, begonia och andra att blomma ymnigt är ryggraden i denna design, plantering i stora, svepande design av liknande färger att skapa områden som ser ut som en stor färgblock på avstånd. Minutiöst tuktade buxbom eller holly buskar beskriva mönster och ge enighet till rymden. När plantering och utformar i Europeiska trädgården form, tro att symmetrin. Ettåriga är tunga matare, behöver mycket gödsel, rika jord och regelbunden vattning för att leta upp till par och häckar måste hållas för att dra bort denna design.

Wildlife Garden

Förvandla din rektangulär trädgård säng till ett naturreservat. Överväga att plantera en fjäril - och fågel-vänlig utrymme med inhemska växter. Besök din lokala fullservice plantskolan för idéer på inhemska växter för din växande zon som bjuder in till vilda djur. Många växter som Röd rudbeckia, shasta daisy och black-eyed Susan är favoriter av både fåglar och fjärilar och är inhemska på en stor del av Nordamerika. Plantera ettåriga som zinnia och kosmos, örter som dill, morot och en buske som fjäril bush eller lila att ge skugga och skydd. Använd ett grunt fågelbad eller placera en sten i mitten av en djupare en att tillhandahålla en plats för fjärilar att dricka. Lägga till en birdfeeder till slut utanför sängen. Glöm inte att sätta upp en stol eller två i närheten för att njuta av showen.