Redwood Burl fakta

Redwood Burl fakta

Redwood träd reproducera genom frön som finns i deras kottar, men de har också utvecklats för att reproducera genom burls. Dessa knölig utväxter finns normalt på grund av redwood träd. Burls är mindre vanligt högre på stammen eller i grenar.

Utsidan knoppar

En redwood burl är en massa av utsidan knoppar. Det framkallar när trädet är bara en planta, från en knopp krage nära basen. Stjälkar och vävnader inuti en redwood burl är vilande. De sticker ut lite men aldrig växa lång, vilket ger burl dess ojämn utseende. När trädet växer, växer burl rätt tillsammans med det, i takt med växande omkretsen av trädet.

Genetiska koden

Inuti en redwood är burl hela genetisk kod för överordnade trädet. Ska allt hända till föräldern, som skador från brand eller om trädet är fällt, ett nytt träd att växa från burl. Nya trädet använder överordnade trädets rotsystem och utvecklas till en exakt klon av föräldern. Perfekt cirkel står redwood träd i skogen är ett resultat av tillväxt från en burl. Redwoods dela denna ovanliga genetiska lagringsenhet med andra växter som leaf lönnar, rhododendron och huckleberry.

Gift Shop Burls

Det är olagligt att skära ner redwood träd från nationella skogar, men odlare producerar redwoods för skörd på privat mark. Gåva butiker säljer ofta burls från redwood träd skördas på privat mark. Dessa burls också innehålla genetiskt material och kommer gro om vände upp och ner i en kastrull med vatten. Rötter utvecklas inte ofta från dessa burl avsnitt eftersom burls använder överordnade rötter i skogen. Om rötterna utvecklar, plantera avsnittet burl och försök att växa ett träd.

Andra Burls

Som andra träd lider redwoods också burls av ett annat slag. Ärrvävnad från insektsangrepp, bränder eller djupa skär ibland resultatet i en tillväxt av onormal vävnad som kallas även en burl. Denna typ av burl, men innehåller inte de genetiska instruktionerna att växa en helt ny träd, och den innehåller inte vilande växtmaterial.