Recept på trä golv renare

Förlänga livet på dina trägolv och förbättra sitt utseende genom att hålla det rent. Smuts och skräp kan vara skråmat i spannmål, orsakar repor och skadar integriteten av trä. Du behöver inte använda köpta produkter för att hålla dina golv rena. En hemmagjord lösning av milt rengöringsmedel och oljor kommer att rengöra golvet och återställa en naturlig glans, ofta till en lägre kostnad och utan så många kemikalier av märkes-rengöringsmedel.

Rengöringsmedel

Kombinera i en hink en gallon vatten, 1/2 kopp olja-vegetabiliska tvål, finns i järnhandeln, och 1/4 kopp vit hushåll vinäger för att lösningen tränga in i träet. Oljor i tvål kommer att återfukta trä som det rengörs. Tillämpas på golvet med en mopp eller golv pensel.

Polska

Lägga till en polska efter rengöring att återställa träets lyster och att täta den. I en skål, blanda 1/8 kopp naturliga lavendelolja eller olivolja, en msk vinäger, en msk vodka och 10 droppar lavendelolja eller andra eterisk olja. Applicera med en svamp mopp. Som oljor suga in i träet, fyller de i den porösa ytan och bildar en naturlig barriär.

Vax

Efter rengöring och polering ditt golv, kan du använda ett vax för att ytterligare skydda golvet och förhindra skador. Smält ett uns av bivax och ett uns av Karnaubavax, båda finns på en hälsokostaffär, över en dubbel panna. Rör i 1/2 dl vodka och en kopp olivolja eller vegetabilisk olja. Tillämpas på golvet fast med en svamp eller trasa. Vaxet kommer sköld av trä med en tunn film.