Rättsmedel för grumlig glas från diskmaskinen

Rättsmedel för grumlig glas från diskmaskinen

Glasögon kan bli grumlig efter du tvätta dem på grund av olika anledningar som hårt eller mjukt vatten, tvättmedel och även temperaturen i vattnet. Medan glasögon visas smutsig eller molnigt, kan de innehålla små etsade repor. Dessa repor inte repareras, men du kan hindra dem från att hända nästa gång du diska. Användning av husgeråd kan du använda huskurer för att åtgärda problemet i stället för inköp av kommersiella produkter eller ringa en tekniker.

Vinäger och diskmaskin

Syran i ättika tar bort filmen och grumlighet på glasögon för att återföra dem till deras ursprungliga klart utseende. Ta bort alla rätter från diskmaskinen utom glas. Lägg inte diskmedel för diskmaskin lasten. Fyll en maskindisk skål med 2 koppar destillerat vit vinäger och placera den på botten racket i diskmaskinen. När du placerar vinäger på nedre hyllan, ställa in apparaten att slutföra en fullständig cykel. Lägg till tvättmedel till diskmaskinen och kör det genom en annan cykel att ta bort vinäger rester.

Vinäger och pappershanddukar

Diska glasen igen i diskmaskinen med vinäger kan vara mer praktiskt, kommer att det orsaka dig att använda mer vatten och energi. När du vill att fixa klart glas utan att använda diskmaskinen, blöt hushållspapper i destillerat vit vinäger. Wrap pappershanddukar runt insidan och utsidan glasen och tillåta dem att sitta i en timme. Skölj dem med varmt vatten för att ta bort vinäger rester. Använd en luddfri trasa för att torka glas efter borttagning av grumlighet.

Mindre tvättmedel

När mjukt vatten kombineras med tvättmedel, kan det orsaka etsade repor på glas, enligt god hushållning. Tvätt-och rengöringsmedel hög i fosfater främja etsning och förstöra glas. Lägg till mindre tvättmedel än rekommenderat eller Använd en nr-fosfat tvättmedel. Kör varmt vatten i diskhon innan du använder diskmaskinen så att apparaten fyller med varmt vatten och upplöser tvättmedel snabbt. Undvik att använda inställningen värme på diskmaskinen, och ta bort glasen omedelbart efter cykeln avslutas. Torka av rätter med en microfiber handduk. Undvik att låta glasen till luft torka eftersom fläckar eller ränder kan bilda.

Byta tvättmedel

Typ av tvättmedel som du använder kan orsaka en film till form på glasögonen. Använda en annan typ av tvättmedel som pulver, gel eller tablett vid rengöring av glas. Kim Painter av "USA Today" antyder att tabletter och paket fungerar ofta bättre än billigare geler och pulver. Typ av ingredienser som används i olika tvättmedel kan reagera annorlunda med vattnet i diskmaskinen. Byta ditt tvättmedel fungerar inte efter att ha provat de andra metoderna, kan du behöva installera en AVHÄRDARE eftersom vattnet kan innehålla höga halter av mineraler.