Rättsmedel för behållaren av din toalett svettning

Rättsmedel för behållaren av din toalett svettning

Svettning toalett tankar kan orsaka så mycket skada till ditt badrum så faktiska läckor. Mängden fukt som produceras genom denna process kan vara betydande, särskilt under varma dagar, som leder till mögel, paint missfärgning och ruttnande golv bjälklag om det inte behandlas. Tack och lov, svettning toaletter åtgärdas enkelt genom att ta bort fukt från luften eller öka vattentemperaturen i din toalett.

Processen

Svettning toalett tankar är skilda från sprickbildning eller läckande toaletter, som fuktproblem framgår utanför och inte inne i toaletten. Fukt i luften, orsakas av dusch ånga eller helt enkelt ett fuktigt klimat, kommer i kontakt med keramiska ytor på toaletten. Pärlor av kondens då form på grund av skillnaden mellan temperaturen av fukt i luften och de kalla ytorna av toalettstolen och tank.

Luftavfuktare

Luftavfuktare eller balsam är ett effektivt sätt att ta bort fukt från luften innan den kan orsaka din toalett att svettas. Dessa enheter kan dock vara dyrt att köra, särskilt under sommaren när luftfuktigheten är vardagsmat. Öppna badrum fönster kan också hjälpa ånga från kranar eller duschar fly, även om det är osannolikt att vara effektiv om temperaturer utanför är alltför höga.

Mot svett ventiler

Installera en anti svett kan också förhindra en toalett svettning. En anti svett ventil monteras till vattenförsörjning rör kör på toaletten bakom väggen eller under toaletten. Installation innebär att skära en vattenförsörjning röret och lödning det tillbaka tillsammans, så kan du anlita en rörmokare för jobbet. Ventilen fungerar genom att blanda en liten mängd varmvatten med kallt vatten i toaletten, därmed höja wc: TS övergripande temperatur. Att höja vattentemperaturen med bara några grader räcker för att värma upp skålen och förhindra att fukt i luften förvandlas till kondens. Mot svett ventiler finns vanligtvis på maskinvara eller hem förbättring butiker.

Justering av färgtemperatur

Du kan justera temperaturen av svett ventiler med en slitsad skruvmejsel för att öka eller minska vattenflödet från varmt eller kallt vatten skruvarna. Att hitta den optimala temperaturen att kondensering är en process av försök och misstag. Börja med ett mindre flöde från varmvatten skruven och kontrollera din toalettstolen efter en timme. Öka mängden varmvatten som krävs tills kondens slutar som förekommer.