Rättsmedel för att eliminera mögel & mögel

Rättsmedel för att eliminera mögel & mögel

Mögel är liknande eftersom de både är en typ av svamp och växer på fuktiga ytor. Mögel kan identifieras av färg som sträcker sig genom svarta, röda, blå och gröna. Mögel växer på kläder - inklusive lädervaror - väggar, tak, trä, blad rock, isolering och mat. Vissa mögel är ofarlig, men vissa kan vara giftiga. Mögel är grå eller vit till färgen och ofta finns växer på fönsterbrädor, runt badkar och duschkabiner. Mögel är inte giftigt men kan orsaka allergiproblem. För att eliminera mögel, kan liknande handlingsalternativ tas.

Badrum

Badrummen är alltid fuktig och det kan vara svårt att hålla dem fria från mögel. Skrubba de hårda ytorna med diskmedel och vatten och sedan torka helt. Om problemet håller återkommande, öka ventilationen. Detta kan göras genom att öppna ett fönster för att öka luftflödet eller installera och köra en frånluftsfläkt.

Läckor

En vattenläcka kan leda till mögel eller mögel tillväxt och bör repareras omedelbart för att förhindra problemet. Läckor kan bero på Läckande tak, en läckande vattenledning eller andra VVS problem. Enligt Energy Star hemsida, om det finns betydande vattenskador, bör en entreprenör hyras som är bekant med vattenskadad områden och mögel sanering.

Luftfuktighet inomhus

Vidta åtgärder för att minska luftfuktighet inomhus för att eliminera mögel. Om du har en smuts golvet krypgrund under ditt hem, bör det vara täckt med en ångspärr att hålla fuktig jord från att höja luftfuktigheten i huset. Matlagning kan skapa luftfuktighet så frånluftsfläktar bör användas i köket precis som i badrummet. Torktumlare bör ventileras utomhus. Kontrollera att vara säker på att det finns inga hål i vent kanalen och ingen blockeringar. Ren den vent kanalen minst en gång om året.

Porösa material

Porös och absorberande material kan ha att kastas om de blir möglig. Objekt som matta och takplattor kan mögel växa i skrevor och utrymmen, vilket gör det svårt att städa eller ta bort formen helt. Målning över mögliga ytan inte är en lösning kommer sannolikt orsaka att färgen att skala, säger Energy Star.

Konsultera en Specialist

Om du inte vet hur man rengör en möglig objekt som är dyra eller har sentimentalt värde, kan du konsultera en specialist. Specialister är tillgängliga i området av möbler reparation och restaurering samt restaurering av konst. Det finns också specialister som hanterar eld eller vatten restaurering, skada vattenfrågor och matta och matta rengöring.